25 Ocak 2015 Pazar

All-Star 2015 / Batı Yedekleri Tahminlerim

1. James Harden - Houston Rockets
Golden State Warriors ligin ilk yarısında önüne geleni ezip geçti ve efsane derece yaptı. Bu hikayenin baş kahramanı Stephen Curry de All-Star oylamasında 1. oldu. Şu an MVP sıralamasında da birinci görünüyor diyebiliriz. Yazıyı Curry'den bahsederken açmamın sebebi ise ligin ikinci kısmında hafif bir tökezlemeleri halinde James Harden'ın koşulsuz şartsız MVP olacak olması. Olgunlaşan oyununun lider kimliğiyle birleştirdiği bu sezon gerçekten tam bir MVP gibi oynuyor. All-Star'da ilk 5 olmayı da sonuna kadar hak ediyordu ancak Kobe Bryant fanları ağır bastı tabi ki. Kobe'nin sakatlıktan dolayı All-Star'ı kaçırma ihtimalini göz önünde bulundurursak, Harden ilk 5'e yerleşecek gibi görünüyor. Öyle olmasa bile All-Star'da olmayı hak eden 1 numaralı isim Harden. Curry olmasa çok net bu sezonun MVP'si. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

27.3 sayı 5.5 ribaund 6.8 asist 1.9 top çalma
2. Klay Thompson - Golden State Warriors
41 maçta 35 galibiyet alan takımın başarısında en az Curry kadar pay sahibi Thompson da %100 All-Star'daki yerini alacaktır. Dün gösterdiği performansla 2 tane NBA rekoru kırdı. Şutları acımasızca sokuyor. O ve Curry iyi oynadığında Golden State rakibini perişan ediyor. Steve Kerr'ün Golden State'inde iyiden iyiye yıldız kıvamına geldi. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

22.6 sayı 3.6 ribaund 3.1 asist 1.3 top çalma
3. LaMarcus Aldridge - Portland Trail Blazers
Batı Konferansı'nın 3.sü, NBA'in 4.sü Portland'dan da birilerinin burada olması gerekiyor elbet. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında All-Star seçilen LaMarcus Aldridge bu sezon da buranın bankosu. Yakın zamanda bir ameliyata gireceği söyleniyor ondan dolayı kadrodaki yerini alamayabilir ama hak ettiği kesin. Son maçlarda biraz bocaladılar eğer o olmasa ligin en iyi 3. derecesine sahiplerdi. Baş roldeki iki isimden biri de Lamarcus. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

23.2 sayı 10.2 ribaund 1.1 blok
4. Damian Lillard - Portland Trail Blazers
Portland'ın bu sezon oynadığı 44 maçın 44'ünde de sahada olan Damian Lillard'ın kesinlikle burada olması gerekiyor. Aldridge birkaç maç kaçırdı ama o hep sahadaydı. İnanılmaz enerjik bir isim ve benim de hayran olduğum bir basketbolcu. Geçtiğimiz sezon zirve yaptı derken bu yıl da üzerine koymayı başardı. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

22.0 sayı 4.7 ribaund 6.2 asist 1.3 top çalma
5. Russell Westbrook - Oklahoma City Thunder
Oklahoma'nın derecesi iyi değil ve şu an playoff potasının dışındalar belki ama ligin dibinden %50'nin üzerine çıktıkları bu yolda en büyük pay sahibi oyuncu Westbrook. Büyük bir sürpriz olmazsa ilk 8'e de girecekler. Gönül isterdi ki buraya Durant'i yazayım ancak bu sezon çok maç kaçırdığı için elim gitmedi. KD her daim bu ligin en ciddi skoreri, bu sezon ortaya koyduğu rakamlar hayli hayli yeter All-Star için ancak, takımının oynadığı 43 maçın 23'ünde sakatlığından dolayı oynayamadı. Durant'ten 9 maç daha az kaçıran ve rakamlarının etkileyiciliği de Durant'ten aşağı olmayan Westbrook'un burada olması daha doğru olacaktır. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

25.0 sayı 5.9 ribaund 7.6 asist 2.3 top çalma
6. DeMarcus Cousins - Sacramento Kings
Cousins için takım başarısı adına söyleyebileceğimiz bir şey yok ama ligde terör estirdiği bu sezon artık All-Star olması gerekiyor. Sayı, ribaund, asist ve blok anlamında kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Bu yıl New York'ta ona da yer olacaktır. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

24.2 sayı 12.6 ribaund 3.2 asist 1.3 top çalma 1.6 blok
7. Tim Duncan - San Antonio Spurs
Tony Parker, Kawhi Leonard, Tiago Splitter, Patty Mills ve Marco Belinelli'nin bir çok maçı kaçırdığı bu sezon takımın Ginobili ile beraber ayakta kalan ismi 39'luk Timmy de burayı hak ediyor. San Antonio Spurs bunca eksiğe rağmen son yılların en dişli Batı Konferansı'nda 7. konumda. Korkunç Aralık ayı fikstüründe arka arkaya gelen zorlu rakipler, 3'er uzatmaya giden maçları falan düşündükçe Timmy'i buraya yazma fikrim daha da keskinleşiyor. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

14.7 sayı 10.0 ribaund 3.2 asist 1.9 blok

Batı takımı yedeklerine seçilmesini beklediğim 7 oyuncuyu yukarıda belirttim. Ancak Kobe ve LaMarcus'un sakatlıkları dolayısıyla maçta oynamayacakları söyleniyor. Bundan ötürü bu iki ismin yerine alınmak üzere bir kısa bir de uzun bonus tercihlerimi de yazıyorum.
Bonus 1: Chris Paul - Los Angeles Clippers
Kobe oynamadığı takdirde ilk 5'e James Harden yerleşecektir. Yedekte doğan guard eksikliğini kapatacak isim de Chris Paul olur. Aslında sakatlıklar olmasa bile Paul'ün Lillard ya da Westbrook'un yerine seçilme ihtimali de bulunuyor elbette ama ben tercihimi onlardan yana kullandım. 7 yıldır All-Star seçilen Paul her zamanki gibi bir sezon çıkarıyor. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

17.3 sayı 4.7 ribaund 9.8 asist 1.9 top çalma
Bonus 2: Dirk Nowitzki - Dallas Mavericks
LaMarcus Aldridge katılamadığı takdirde kadroya Batı Konferansı'nda 5. sırada yer alan Dallas'tan Dirk'i alırlar diye düşünüyorum. Tabi senaryo şöyle de olabilir: Dirk direk All-Star yedeklerine seçilir, Duncan dışarıda kalır. Aldridge'in oynayamayacağı açıklandığında onun yerine Duncan seçilir. Bunun da yanına bir %50 ihtimal yazalım. Dirk geçtiğimiz yıllara ekstra olarak bir şey yapmıyor belki ama Dallas'tan biri alınacaksa tercih yeniden Dirk olacaktır. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

18.8 sayı 6.1 ribaund 2.0 asist

1 yorum :