27 Ocak 2015 Salı

All-Star 2015 / Doğu Yedekleri Tahminlerim

1. Paul Millsap - Atlanta Hawks
2. Jeff Teague - Atlanta Hawks
3. Al Horford - Atlanta Hawks
Atlanta Hawks'ın mevcut durumu bana 2000'lerin ortasındaki Detroit'i hatırlatıyor. Doğu Konferansı'nda diğer takımlarla aralarındaki fark bir sezonda 4 All-Star çıkarmalarını sağlamıştı. Atlanta'nın bu üçlüsünü en tepeye yazarken hiç zorlanmadım, zorlandığım nokta 4.lerini dışarda bırakmak oldu. NBA tarihine geçecek bir üçlük isabet oranıyla mücadele eden Kyle Korver da Hawks'ın başarısında büyük pay sahibi ama çok büyük ihtimalle kadroya seçilmeyecek.

17 yıl Spurs'te asistan koçluk yapmış Mike Budenholzer'ın Atlanta Hawks'ında oturtulmaya çalışılan sistem tam olarak Spurs'ün sistemine benziyor. Süperyıldız diye bir şey yok, takımdaki herkesi parlatmaya yönelik bir anlayış var. Bu anlayış sayesinde 45 maçta 37 galibiyet aldılar. Son 32 maçlarının 30'unu kazandılar. Ayrıca mevcut bir de 16 maçlık galibiyet serileri var. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde Atlanta'dan 3 oyuncunun All-Star olmasını beklemek birdenbire dünyanın en doğal olayı oluyor. Bu üçlüden biri diğerinden fazla hak etti diyemem, zaten sistemleri bunu demeyelim diye kurulmuş bir sistem. Üçü de burada olmayı sonuna kadar hak ediyor, bunu biliyorum. Bilindiği üzere Doğu takımının koçu da Mike Budenholzer olacak, bu sezon All-Star'a Atlanta damga vuracak diyebiliriz. Bu sezon yakaladıkları rakamlar:

Millsap 17.0 sayı 7.9 ribaund 3.2 asist 1.7 top çalma
Teague 17.1 sayı 7.5 asist 1.7 top çalma
Horford 15.2 sayı 6.8 ribaund 3.2 asist 1.4 blok
4. Jimmy Butler - Chicago Bulls
Sezon başında herkesi hayran bırakan oyununu bir vites düşürdü ancak hala burada olmayı hak ediyor Jimmy Butler. Bulls'un başarısında Pau Gasol'ü 1 numaraya yazarım. 2 numara için Butler, Rose'dan ağır basıyor sezonun geneline baktığımızda. Müthiş savunmacı kimliğine bir de skorerlik ekleyince yıldız oyuncu sınıfına çıkması kaçınılmazdı. En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü'nün de en ciddi adayı konumunda. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

20.1 sayı 6.0 ribaund 3.3 asist 1.7 top çalma
5. Kyrie Irving - Cleveland Cavaliers
LeBron'la beraber oynamak Kevin Love'ı tepetaklak etti ama Kyrie geçtiğimiz sezon yakaladığı çizginin 1 milimetre altına inmedi. Bütün sezonu All-Star seviyesinde oynayarak geçirdi, burada olmasına 100% gözüyle bakıyorum. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

20.9 sayı 3.1 ribaund 5.2 asist 1.5 top çalma
6. Chris Bosh - Miami Heat
LeBron'un gidişi Bosh'a yaradı bu kesin. Oyununu özlediğimiz Raptors seviyesine tekrardan çıkarma yolunda olumlu bir sezon geçiriyor. Maksimum kontratı boşa çıkarmayacağına emindim zaten sezon başında birkaç yazıda Bosh hakkında yeteneğini özgürce sergileyebilmesi dileklerinde bulunmuştum. Benim beklentimi karşıladı diyebilirim. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

21.2 sayı 7.5 ribaund 1 top çalma
7. Kemba Walker - Charlotte Hornets
All-Star'a 99% Dwyane Wade'i alacaklar ama benim gönlümden geçen isim Kemba Walker. Takımın diğer yıldızı Al Jefferson'ın zaman zaman oynamadığı ve inişli çıkışı bir performans gösterdiği bu sezon Charlotte bir şekilde 8. sırada yer alıyorsa (Doğu için ne büyük başarı!) bu Kemba sayesinde. Büyük umutlarla sözleşme imzalanan Lance Stephenson'ın kötü performansını da göz önünde bulunduralım. Sezona girerken hedefler çok daha yukarı sıralardı elbet ama onlar adına işlerin iyi gittiğini söylemek zor. Yüzleri gülümseten tek detay ise Kemba kuşkusuz. Bir ara önüne geleni 30 sallıyordu, takımı sırtlamıştı adeta. Sezona yavaş girmese belki rakamları daha etkileyici olabilirdi. Dediğim gibi Wade'in seçilmesi kesin gibi bir şey ancak ben burada Kemba'nın adını geçirmek istedim. Bu sezon yakaladığı rakamlar:

18.8 sayı 3.8 ribaund 5.2 asist 1.3 top çalma

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder