22 Aralık 2014 Pazartesi

Mağlubiyetler Geliyor Ama

Olaya farklı yönden bakmak lazım. 1951'den beri 3 uzatmalı maç oynamamış takım 3 günde 2 tane oynadı. Bu maçların ikisinde de 38'lik Timmy ve 37'lik Manu sahadaydı. Tim Duncan, Şubat 2004'ten beri ilk defa iki maç arka arkaya 43+ dakika oynamış. Durum bu olunca Mavericks maçında o ve Manu dinlendirildi. 

3'er uzatmalı Blazers ve Grizzlies maçlarında Tony Parker ve Kawhi Leonard yoktu. Böylesine önemli iki oyuncudan mahrum, Batı'nın iki dişli ekibini elimizden kaçırdık desek yeridir. Çünkü maçı uzatmaya götüren basketleri iki maçta da rakipler attı, yoksa Parker ve Kawhi'siz alıyorduk. Gelelim Mavs maçında. 3. periyot sonunda uyudum ben, ben uyuduğumda öndeydik. Son periyot Mavs almış maçı. Peki Spurs'de kimler eksikti? 

1- Tim Duncan
2- Tony Parker
3 - Manu Ginobili
4 - Danny Green
5 - Kawhi Leonard
6 - Tiago Splitter

Yani San Antonio Spurs'ün alışılmış ilk 5'inden tek bir isim yoktu maçta + Manu da yoktu. Spurs'ün baştan aşağı yedek kadrosunun 3. çeyrek sonunda şampiyonluğa oynayan Mavs'e karşı önde olması mağlubiyetlerin sonuna bir 'ama' getirtir.

Durumun en büyük dezavantajı ise kuşkusuz arka arkaya alınan bu mağlubiyetlerin takımın derecesini 17-11'e kadar çekmesi. Sakatlıklardan her daim çekiniyorduk, bu yıl sezonun ilk kısmında iyi bir vurgun yedik. Leonard,Parker,Splitter çok fazla maç kaçırdı. Umarım fikstürün kolaylaşacağı döneme yaklaşırken, takım oyunculara kavuşur ve ev sahibi avantajını elde edecek bir konuma geliriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder