28 Kasım 2014 Cuma

Notlar: Asteras Tripolis 2 - 2 Beşiktaş

- Uyuyakaldığım için maçın önemli bir kısmını kaçırdım ancak yine de yazılacaklar var elbette. Bilic'in maç öncesinde dediği gibi gruptan çıkmak adına 1 puan bize yetiyordu, aldık ve çıktık. Mutlu muyuz? Tabi ki hayır. Bu takıma liderlik yakışırdı.

- Atiba hep takımın açıklarını kapatıyor, oyunun her iki yönünde de takımı ayakta tutuyor derdik. Bugün bu gerçeği acı bir şekilde test etmiş olduk. Atiba'nın atılmasıyla oyundan çok düştük. Asteras maçı tek kaleye çevirdi ve 2 de gol buldu. 2 gol harici de çok bastırdılar, bizim adımıza son dakikalar oldukça gergin geçti.

- Oluşturdukları bu baskı sonucu maçı 0-2 kazanmamız sürpriz olurdu. İlk golü bekliyorduk yani. İkinci gol biraz beklenmedik oldu. İleriye koşu yapan oyuncularına çarpıp Cenk'i kontrpiyede bırakan top tam köşeye gitti. O oyuncunun o esnada ofsaytta olmaması, Cenk'in yetişememesi falan hep şans tabi.

- Hava koşullarına bir paragraf açalım. Maçın kalitesini düşürdü, adamların oyunundan pek bir şey götürmedi. Özellikle Atiba'nın atılmasından sonra bunu bir avantaja çeviriyor gibi rahat oynadılar. Beşiktaş bir süredir Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamadığından bu tip zeminlere olan toleransını kaybetti. İnanılmaz bir yağmur vardı, zemin de o kadar su çekti ki artık topu hızlı sürmek imkansız gibi bir şey oldu futbolcular için. Bu ıslaklık, son dakikalarda kaleye gelen pozisyonlarda ekstra korkuttu. Adamlar kalenin önünde seken şutlar çekiyor, topun nereye gideceği belli değil. O sekmeyle Cenk'in tutması arasında nabız gitti geldi.

- Ba'dan bahsetmeden bir Beşiktaş Notlar'ı kapatamayız. Yine attı yine attı. Nazar değmesin.

- Sonradan oyuna girip Asteras'ın ilk golünü atan Baralles, oyunda kaldığı süre boyunca Pedro Franco'yla çok sert ikili mücadelelere girdi. Hatta Franco'yu çekme, itme, düşürme ve neredeyse yerde üzerine basmaya gidecek kadar hırpaladı. Gönül isterdi ki genç Franco değil de, Bruno Alves-Lugano gibi bir stoper olsun. Baralles'i kurallar dahilinde hadım ederlerdi, genç Franco yapamadı.

- Bu beraberliğin bir de şu boyutu var. Yıllardır dönen ülke puanı muhabbetinde Türkiye'nin hemen bir basamak altında Yunanistan bulunuyor. Biz bu maçı kazansak bizim ülke puanı hanemize 2/takım sayısı yazılacaktı. Şimdi beraberlik sonrası 1/takım sayısı kadar puan almanın yanı sıra onlara da aynı puanı kazandırmış olduk. Bu küçük tırtıklarla önümüze geçmezler umarım.

- Son olarak grupta 9 puanla ikinciyiz. Tottenham da Partizan'ı mağlup edip puanını 11'e çıkardı. Son maç kendilerini İstanbul'da ağırlayacağız. Kazanıp gruptan lider çıkmak güzel hikaye olur. Neden olmasın?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder