3 Kasım 2014 Pazartesi

NBA'de Gecenin Notları / 2 Kasım

- Knicks'in Hornets'i mağlup ettiği karşılaşmada Carmelo Anthony kariyerinin 20000. sayısını kaydetmiş. LeBron James ile aynı draftla lige katılan Carmelo, ister istemez gölgede kaldı. LeBron basketbolu domine etmesinin yanı sıra 4 MVP, 2 de şampiyonluk kazanınca Melo her geçen gün kaybeden damgası yemeye devam ediyor.

Ancak;

LeBron'un büyüsüne kapılmak normal olsa da Carmelo lig tarihinin gördüğü en iyi skorerlerden biri ve onu da canlı seyretme ayrıcalığına sahip olduğumuzu unutmamak lazım. Şu an 30 yaşında ve 20000. sayısını kaydetmesiyle beraber en çok sayı atan oyuncular listesinde 40. sıraya yükseldi. Sezon başına yaklaşık 2000 sayı atıyor. Yaşı ilerledikçe bu rakam düşer, sağlıklı kalırsa da 37-38ine kadar oynar diyelim. Kariyerinin sonuna kadar yaklaşık 10000 sayı daha bulması kimseyi şaşırtmaz. Bu sakatlıklardan ve talihsizliklerden uzak senaryo gerçekleştiği takdirde ise kaydettiği 30000 sayıyla tarihte ilk 7-8'e girer. 

NBA'de takım başarısının önemi büyüktür. Belki de 'kariyeri boyunca şampiyonluk kazanamayan süperstarlar' listesi Carmelo'yla bir üye daha kazanmış olacak ancak o çok büyük bir skorer ve yıldız, kesinlikle göz ardı edilmemeli.

Carmelo hakkında ilk 3 maç itibariyle dikkatimi çeken bir diğer detay da ribaund ortalaması oldu. Geçtiğimiz sezon 77 maçta 8.1 ribaund ortalaması vardı. Bu sezon ilk 3 maç itibariyle bu rakam 2.7.

- Gecenin en etkileyici performansı DeMarcus Cousins'ın 34 sayı 17 ribaund 5 assisti. Bu performans liderliğinde Clippers'ı mağlup ettiler. Cousins, ilk yılında Clippers'ın yıldızı Blake Griffin'le karşılaştırılıyordu. Sonradan Blake aldı başını gitti. Bu maç ona karşı oynamak Cousins adına da ayrı bir motivasyon, rakamlara şaşırmamak lazım.

- Chris Bosh beklentilerimi boşa çıkarmıyor. Miami 3'de 3 yaptı, o da takımı sırtlamaya devam ediyor. 3. adam olmak ona hiç yakışmıyordu gerçekten. İlk 3 maç itibariyle 25.7 sayı 11.4 ribaund 4.0 assist rakamlarıyla oynuyor ki bunlar neredeyse Raptors günlerinden bile iyi istatistikler. Bu Chris Bosh, Love'dan iyidir.

- Miami'nin Raptors'a karşı kazandığı maçta Josh McRoberts, kaçırdığı bir ribaund üzerine hırslanıp bilerek formasını yırtmış. Bu hareketi sonrasında kenara gelmek ve yeni forma beklemek zorunda kaldı. Ne kadar akıllıca bir hareket olduğu tartışılır:
- Kaptığı yeni kontrat sonrası müthiş formda olan Klay Thompson'ın poster smacı ile yazıyı kapatalım. Bu adam her geçen gün daha çok parlıyor:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder