26 Kasım 2014 Çarşamba

Furkan & 76ers

NBA'de bir Türk oyuncunun daha yer alacak olması sevindirici haber. Furkan Aldemir'in önümüzdeki günlerde Philadelphia 76ers'a katılması bekleniyor. 4 yıllık kontrat imzalanmış, 2 yılı garanti diye okudum.

Peki Furkan nasıl bir yere gidiyor? Furkan, NBA'in açık ara en kötü takımına gidiyor. Sezon başından beri birçok yazıda değinmiştim, çok uzun zamandır takip ettiğim bu ligde şu ana kadar gördüğüm en kötü takım bu sezonun 76ers'ı. İlk 14 maçta 14 mağlubiyet aldılar. Pek de kazanabilecek gibi durmuyorlar. Furkan adına şanssız durum ise vasat oyuncularla dolu kadroda Nerlens Noel, Henry Sims gibi nispeten daha öne çıkan oyuncular var. Bu oyuncular Furkan'la aynı pozisyonda oynuyor. Bu anlamda ne kadar süre bulabileceği tamamen koç Brett Brown'a kalmış durumda. Brett Brown'ın da yıllarca Spurs'de asistan koçluk yaptıktan sonra 76ers'a baş antrenör olduğunu belirtelim. Sistem oturtmaya çalışıyor fakat kadro rezalet.

76ers kadrosundan Jason Richardson'ı çıkarttığımızda(ki Richardson bu sezon 76ers formasıyla tek bir maça çıkmadı.) takımda oynayan oyuncuların NBA'de çıktığı maç toplamı İspanya'nın Real Madrid takımının oyuncularının NBA'de çıktığı maç toplamından az oluyor. NBA Development Leauge'de yer alan Texas Legends'in oyuncuların NBA tecrübesi de Richardsonsız 76ers kadrosundan fazla. NBDL demişken, orası da Furkan için bir ihtimal. Bu sezon hiç oynamayan J-Rich'in NBA'de çıktığı maçları eklediğimizde Legends ve Real Madrid'i geçiyorlar ancak NBA'in bu anlamda yine sonuncusu durumundalar.

76ers kadrosundaki tüm oyuncuların oynadıkları playoff maçı sayılarını toplarsak kaç elde ediyoruz? 57. Rakamın ne kadar az olduğunu göstermek için Tim Duncan'dan örnek vereyim. Timmy kariyeri boyunca 234 playoff maçı oynamış. 76ers kadrosunun toplamı neredeyse Timmy'nin çeyreği kadar playoff tecrübesine sahip.

NBA tarihinin en kötü koçları listesi hazırlamışlar. Karşılaştırma kriteri olarak da galibiyet yüzdelerini kullanmışlar. 76ers'ın koçu Brett Brown 28% ile sondan 4. sırada. Bu liste hazırlandıktan sonra 9 maç daha kaybettiler. Brown daha da aşağılara inmiş olabilir.

İşte Furkan böyle bir takıma gidiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder