29 Ekim 2014 Çarşamba

Spurs Sezonu Açtı / Yüzük Seremonisi

Geçtiğimiz sezonun NBA şampiyonu San Antonio Spurs teknik ekibi ve oyuncuları, açılış maçıyla beraber şampiyonluk yüzüklerine kavuştu. NBA'de şampiyonluk yüzükleri, şampiyonluktan bir sonraki sezonun ilk maçında veriliyor. Yukarıdaki fotoğrafta NBA playofflar tarihinin en başarılı üçlüsünü görmekteyiz. Bu Duncan'ın 5. yüzüğü oldu. Parker ve Ginobili'nin de 4. NBA, Youtube hesabından seremoninin bir kısmını paylaşmış, onu da ekleyelim:
Maça gelecek olursak rakip Dallas Mavericks'ti. Off-season'da yaptığı Parsons-Chandler-Nelson gibi hamlelerle artık daha sıkıntılı bir rakip olacaklarını tahmin ediyorduk. Maç da beklediğimiz gibi çok çekişmeli geçti. Tiago Splitter'ın yokluğunda ilk 5'te Matt Bonner tercihi vardı. Parker 23 sayı, Duncan 14 sayı 13 ribaund, Ginobili 20 sayı. Belinelli 3 üçlük isabeti-15 sayı, Green 3 üçlük isabeti-13 sayı. Kısacası herkes bıraktığımız gibi diyebiliriz. Diaw'ın 5-9-6'sını da es geçmeyelim. NBA'i takip eden herhangi birine bu rakamları kim yapmıştır diye sorsanız, direk Diaw cevabını verir herhalde. Çaylak Kyle Anderson'ı seyretme fırsatımız olmadı. 

Son olarak bu sezon Dallas'a katılan Richard Jefferson'ın hala NBA'de forma giydiğini görmek de sinirlere dokunuyor. Yıllar önce bize ne umutlarla gelip, büyük batırmıştı. Coach Pop, onun basketbolunun temellerini bilmediğini ve antrenmanlarda bunları öğrettiklerini söylemişti. Bir de geçen sene Warriors forması giyerken Spurs'e karşı oynadıkları bir maçta mola arası sonrasında Spurs'ün oyuncularının durması gereken yerde durma uyuzluğunu yapıp, Ginobili ve Duncan ağabeyleri tarafından kendi tarafına itilmişti. Onun da videosunu paylaşayım:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder