19 Ekim 2014 Pazar

Notlar: Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe

- Wesley Sneijder. Bu adam gerçekten harika. Galatasaray onunla var desek yanlış olmaz. Daha önceki yazılarımda da bir çok olumlu yorumlar yazmıştım Sneijder için, hala üstüne çıkmaya devam ediyor. Bugün kazanılan derbi galibiyetinin tek mimarıdır.

- Maç içerisinde Fenerbahçeli futbolcuların Sneijder'e alan bırakmaması sonucunda ilk yarı Galatasaray'ın bocalamasını seyrettik. Gerçekten de Sneijder oynamayınca Galatasaray kilitleniyor. İlk yarıda sahada Fenerbahçe'nin futbolu vardı. Galatasaray stoperleri Emenike'yi tutmakta zorlandılar. Galatasaray adına sezonun iyilerinden Chedjou, Emenike'yi bir kaç kez kaçırdı. Bunların birinde kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike rezalet bir vuruş yaptı. Bir kez de ceza sahası içine gelen ortada Semih'in hatasında topu rahat kontrol etti ancak gökyüzüne gönderdi. TT Arena'da oynuyorken bu tip kaçan fırsatların bedeli ağır oluyor haliyle.

- Bruno Alves'e bir parantez açalım. Geçtiğimiz hafta Bekir rakibinin sırtına bastığı için oyundan atılmıştı; ben tam basma olmadığını ve sıyırdığını düşündüğümden dolayı pozisyona sarı kart olmalıydı demiştim. Ancak bugün Alves'in yaptığı hareket sırta tam oturdu ve yüzde yüz doğru bir karardı. İki hafta arka arkaya Fenerbahçeli stoperlerden bu hareketi görmek de oldukça enteresan oldu bizler için. Futbol çerçevesinin tamamen dışında kafa hizasına kalkıp rakibin sırtına inen kramponlar. Fenerbahçe deplasmanda olmasına rağmen daha iyi oynuyordu, bu anlamda Alves takımını yaktı desek yeridir.

- İkinci yarı oyuna hakim olan taraf Galatasaray'dı. Olcan Adın ortaya bir şeyler koymak adına çok istekli. Bugün oynadığı oyunu beğendim, bir tane de direkten dönen topu var ki oynadığı oyunu taçlandırmak adına güzel olabilirdi. Goran Pandev'i de seyrettik. Bugünkü Olcan, Pandev'i her türlü yedek bırakır.

- Maçı Galatasaray kazanmasına rağmen Prandelli hakkında yine eleştirilerim var(Zaten maçı Galatasaray değil Sneijder kazandı.). Büyük maçlardaki Veysel Sarı tercihi artık çok göze batıyor. Hücum anlamında orta açmakta zorlanıp, savunmada da açıklar veren Veysel'in 90 dakika oynamasına inanamadım. Hele ki takım gerideyken ve yedekte Hamit Altıntop gibi son 2 haftada yaptıklarıyla futbol motivasyonu oldukça yüksek bir oyuncu dururken neden Veysel'e tahammül edildi anlamıyorum. 

- Tarık Çamdal şu an için Galatasaray'ın sahip olduğu en iyi bek gibi görünüyor. Adam geçme ve hücumlara bir şeyler katma yeteneği olduğunu gördük bu maç. Türk olduğunu da düşünürsek bu saatten sonra yedek kalacağı her maç yanlış karar olur. Alex Telles'i tamamen kulübeye mahkum etmesi yakındır. Tabi ilk 11'de Telles-Tarık bek kombinasyonu denenirse o ayrı.

- Kısa kısa diğer oyunculardan bahsedelim. Selçuk İnan hala beklenen seviyede değil ve artık buna ulaşabileceğine olan inancım çok çok azaldı. Pas hataları yapması çok göze batıyor. İkili mücadelelerde ya yıkılıyor ya da yıkıp sarı alıyor. Burak Yılmaz tek forvet oynarken zorlanıyor, buna bir ayar lazım artık. Dzemaili'nin bir numarasını göremiyorum. Maç içerisinde uzun zaman adını duymuyoruz, oynadığı pozisyon itibariyle bu iyi bir şey değil. Kadlec kaleye 3 metre mesafeden o golü nasıl atamadı gerçekten insan hayret ediyor. TT Arena'da herkesin 2 saniyeliğine de olsa sustuğuna eminim. İnanılacak gibi değildi. Kuyt'a verilen sarı kart yanlış karar. Bir de Emre artık sakatlığı varken oynamaya çalışmayı bırakmalı. Başlayıp başlayıp çıkıyor. İyileşip öyle oynasın.

- Fenerbahçe'nin 90+5'te attığı golde Hasan Ali'nin kenardan aldığı top çıkmıştı. Hatta bir tereddüt yaratmayacak kadar belirgin bir şekilde çıkmıştı. Cüneyt Çakır ve ekibinin Galatasaraylılar tarafından şaibeli görüldüğünü düşünürsek, oyuna devam kararı onlar adına iki kat talihsiz oldu.

- Yazıyı Sneijder'le açtık Sneijder'le kapatalım. 2 golü de birer füzeydi adeta. Volkan Demirel'in omzunda ve belinde sakatlıkları var ve bu artık herkes tarafından biliniyor. Bu sakatlıklar onun bir takım pozisyonlarda uçarak kurtarış yapmaya çekinmesine sebep oluyor. Uzun süredir var olan bu sorunla artık uzaktan şutların Fenerbahçe için çok büyük tehdit olduğunu biliyorduk. Sneijder de bunu iyi değerlendirdi ve 2 tane attı. 2 golün arasında bir tane daha atabilirdi ancak kötü vurdu onu da belirtelim.

1 yorum :

  1. Guzel yazmıssınız da 44. dakikada Chedju'ya verilmeyen penaltı ve kırmızı kart ile mac bitti.Artık herhalde "saibeli" hakem olmaktan cıkmıstır hakem

    YanıtlaSil