2 Eylül 2014 Salı

Parayı Seven Adam


Her sporda olduğu gibi futbolda da sporcunun bir ideali vardır ve tabi ki de buna bağlı olarak bir doyum noktası. Radamel Falcao gibi yıllardır en üst seviyede harikalar yaratmış bir isim için biz hala bu sorulara cevap bulamıyoruz. Ne yazık ki bunun en önemli sebebi de Falcao'nun para uğruna sürüklenişleri.

İnanılmaz paralar kazandı, kazanmaya da devam ediyor. Manchester United'tan yıllık 18 milyon alacağı söyleniyor ki bu gerçekten ciddi bir meblağ. Bu miktar ne kadar etkileyici olursa olsun, oyuncunun bir istikrar sağlayamadığı gerçeği artık iyiden iyiye ön plana çıkıyor. 

Porto'da ortalığın altını üstüne getirip, Avrupa Ligi'nde rekor sayıda gol attıktan sonra kendini Atletico'da buldu. Burada oynadığı futbol çoğu otorite tarafından onu Messi ve Ronaldo'nun arkasından dünyanın en iyi 3. futbolcusu konumuna getirdi. Hemen arkasından patlattığı Monaco transferi ve şimdi Manu'ya gelmesi bu güzel hikayeye gölge düşürdü ve onu kariyerini tamamen para odaklı yönlendiren bir isim olarak damgaladı.

Tüm dünyanın gözü üzerindeyken Atletico'dan ayrılıp Monaco'ya gitmeyi kim nasıl açıklayabilir?

Bu tip büyük oyuncular için doyuma ulaşmak adına en önemli arena Şampiyonlar Ligi'dir. Falcao; Porto, Atletico ve Monaco'nun ardından Şampiyonlar Ligi'nde yer almayacak Manchester'da oynayacak. Falcao'nun bu anlamda bir beklentisi yok, golünü atıyor, parasına bakıyor. 

İki gün önce Real Madrid'e gideceğini Twitter'da paylaşıp anında silmişti. Şimdi anlıyoruz ki Manu'dan gelen bu kabarık teklif, Real'i bir kalemde silmesine yetti.

Şöyle de bir durum var ki ne kadar gol atarsan at, senin hatırlanmanı sağlayacak şey başarılarındır. Futbolcu her ne kadar para odaklı olursa olsun, bir hatırlanma kaygısı içinde olmalıdır. Özellikle üst seviye liglerde 10'larca gol atmış bir isim için bu kaygı olmazsa olmaz bir unsur.

Falcao'nun Manchester'da başarısız olmasına ihtimal vermiyorum. O, dünya üzerindeki en önemli 2-3 golcüden biri. Ancak bizlere vizyon anlamında bir şeyler kanıtlasa, işte o zaman gerçek bir efsane olarak kazınacak hafızalara. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder