28 Eylül 2014 Pazar

Notlar: Beşiktaş 1 - 1 Eskişehirspor

- Yine stad rezaletinden dolayı futbolun seviyesi çok düştü. Çok şiddetli yağan yağmurun yanı sıra artık bir klasik olan rüzgar ve bozuk zemin de eklenince maç çok olumsuz etkilendi. Ligde kendi evimizde oynadığımız maçlarda henüz galip gelemedik.

- Olcay Şahan'la başlayalım. Çok büyük oynuyor. Kaç zamandır nazar değmesin diye yazmayım diyorum ama Beşiktaş'a geldiğinden beri hiç lig maçı kaçırmamış Olcay. Bütün maçlarda forma giymiş ve giymeye devam ediyor. Her daim sahada ve hazır. Bugün de karambol pozisyonda sezgilerini iyi kullanarak Eskişehirspor defasından önce topa müdahale etti ve golü buldu. İkinci yarı Slaven Bilic tarafından kenara aldı. İstisnasız her maç kenara geliyor, neredeyse hiç bir maç 90 dakika sahada kaldığını görmedik. Bu politikaya pek olumlu bakmıyorum çünkü özellikle şu sıralar Olcay takımı sırtlıyor. 

- Forvetlerden beklenen katkı alınamıyor. Bu noktada Olcay'ın skor katkısının değeri de iki katına çıkmış oluyor. Cenk ve Mustafa'nın bitiricilik anlamında yaşadığı sıkıntılara geçtiğimiz ay sıkça şahit olmuştuk. Bugün ilk 11 başlayan Ba da hazır bir görüntü çizmedi. Adapte olamamış gibi görünüyor. Gerçi bu stadda kendini kanıtlaması için normalden çok fazla çabalaması lazım. Maç koşulları gerçekten çok kötü, bu duruma bir müdahale gerekiyor artık Başakşehir mi olur, Zeytinburnu mu olur bilmiyorum ama puanlar gidiyor.

- Eskişehirspor'un ofsayt diye sayılmayan bir golü var. Pozisyon ofsayt değildi. Hatta hakemi yanılgıya düşürecek bir durum da yoktu. Yanlış karar verdi, gol sayılmalıydı.

- Sosa da henüz ilk 11 çıkmaya hazır değil belli ki yine sonradan oyuna girdi. Son dakikada çok müsait pozisyonu kaçırdı. Bu tip klas oyun tarzlarıyla bilinen adamların böyle hataları daha az yapması lazım.

- Erkan Zengin'in maç sonu açıklamalarını da eklemek istiyorum:

"Futbol oynanmadı. Ben buna rezillik diyorum. Beşiktaş burada maç kazanamaz. Kimse kazanamaz. Normalde maç 0-0 bitecekti. Şansa böyle goller oldu. Bu sahada sadece mücadele edeceksin. İnanılmaz kötü. Zemin, hava, rezillik yani"

- Durum böyle olunca futbol adına da çok bir şey yazılmıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kimsenin istediğini ortaya koyamadığı, evdeki hiç bir hesabın çarşıya uymadığı bir futbol izliyoruz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder