18 Eylül 2014 Perşembe

Notlar: Beşiktaş 1 - 1 Asteras Tripolis

- Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rüzgardan dolayı futbol oynamanın zor olduğu bir çok futbolcu tarafından dile getirilen bir durumdu. Bugün bunun üzerine bir de yağmur eklendiğini düşünürsek, maçın oynandığı koşullar ilk bahsetmemiz gereken şey olarak görünüyor. Oyuncuların kayarak yaptıkları müdahalelere ve kısa,uzun fark etmeden atılan tüm pasların şiddetine doğrudan etki yapan bir zeminde oynandı maç.

- 2 sezondur görmeyi çok istediğim Sivok-Franco ikilisi bu maç beraber görev aldı. Ligde yabancı sınırından dolayı bu ikiliyi hiç yan yana görememiştik. Ben oyunlarını beğendim. Elbette ki onları ligde beraber izleyemeyiz ama Avrupa'da güzel bir ikili olacaklarını düşünüyorum.

- İlk yarıda Gökhan Töre'nin golünün yanı sıra kaçan da birçok fırsat oldu. Hem Olcay, hem Gökhan, hem de Oğuzhan ceza sahası içinde müsait pozisyonları harcadılar. 3'ünün de aynı ölçüde kötü vurması, yine aklıma olumsuz koşulları getirdi.

- Mustafa Pektemek sakatlanıp çıkmak durumunda kaldı. Henüz sezonu açalı 1.5 ay gibi bir süre geçti, neredeyse bütün oyuncularımız bir tur sakatlandı. Bu noktada, daha derin bir neden analizi yapılması gerekiyor çünkü 3 kulvarda mücadele eden bu takımın rotasyonunun sezon boyunca daralmaması gerekiyor. Umarım Mustafa'nın durumu ciddi değildir.

- İkinci yarı yağmurun durmasıyla zemin iyice rezalet bir hal aldı. Bu zeminde daha fazla sakat vermememiz gerçekten sevindirici. Paslar, oyuncu koşuları çok olumsuz etkilendi. Beşiktaş Olcay ve Sosa'yla yine önemli fırsatlar yakaladı fakat değerlendiremedi. (Sosa bir kaç şık pas atarak bizlere bir ön fikir sundu ancak yorum yapmak için daha uzun oynadığı bir maçı bekliyorum.) Adamlar da 88'de geldi attılar. Rakibin bulduğu pozisyon gibi Beşiktaş'ın 5 pozisyonu vardı ancak bitiricilik anlamında yaşadığımız sıkıntı burada da bizi 2 puandan etti.

- Rakibin kapalı ve sürekli hata yapan futbolu, futbolcularımızın konsantrasyonuna da etki etti diye düşünüyorum. Böylesine müsait pozisyonları dışarı vurmanın faturasının böyle olabileceğini kimse beklemiyordu. Rakamlarla konuşacak olursak 12 şutun 9'unu dışarı vurmuş Beşiktaş. Bunların minimum 4-5'inin gollük pozisyonlar olduğunu hatırlatıyorum. Kaleyi dahi isabet ettiremediler.

- Rahatlatacak golü atamamanın getirdiği stres ve bunun üzerine alınan beklenmedik beraberlik sinirleri bozdu. Gruptaki en kolay maç olarak değerlendirilen bu maçta alınan 1 puan, ne yazık ki ciddi bir başarısızlık.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder