3 Eylül 2014 Çarşamba

Galatasaray'da Yabancıların İlk 11 Olasılıkları


Her yabancısı ilk 11 çıkma potansiyeline sahip Galatasaray'da kimin oynayacağı soru işaretine kendi kriterlerim doğrultusunda bir yorum getirmek adına bu listeyi oluşturdum.

1. Fernando Muslera %100

Takımın 1 numaralı ismi ve aynı zamanda en vazgeçilmez oyuncusu konumunda olan Muslera sakatlık yaşamadığı takdirde tüm maçlarda ilk 11 başlayacaktır. Özellikle son maçlarda yaptığı kurtarışlarla oyununu her geçen gün daha ileriye taşıdığını bizlere gösterdi. Şu an dünya üzerinde her takımda forma giyebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

2. Aurelien Chedjou %30

Yabancı kontejanı sebebiyle ilk 11'deki yerini kaybedebilecek isimlerden biri Chedjou. Bunun sebebi, o oynamadığı takdirde Hakan Balta gibi geçtiğimiz sezon kötü izlenimleri silen ve güven veren bir isim görevi üstlenebilir. Ayrıca nasıl bir oyuncu olduğunu hala göremediğimiz Koray Günter de yedekte bekliyor. Genç oyuncuları transfer etme dalgasının Galatasaray'ın elinde büyük patladığını düşünürsek, Koray'ı öne çıkarmak onlar için de bir güzel bir izah yöntemi olur. Yine de olasılığı %30'da tutuyorum çünkü Chedjou sezona iyi başladı ve form grafiği onu şu an için ilk 11'e yerleştirdi. Yine de geldiğinde yapılan dünyadaki elit stoperler arasında, Fransa'da yılın oyuncusu gibi yorumların gölgesinde kaldığını düşünüyorum, oyuncuyu pek beğenmiyorum.

3. Felipe Melo %95

Melo'nun da ilk 11'de oynaması gerekiyor kesinlikle. Birtakım absürt hareketlerini kenara koyarsak, görevini en iyi şekilde yerine getiren bir isim. Özellikle takımın direncinin kırıldığı maçlarda çok iyi toparlıyor ayrıca yüreğini ortaya koyuyor. Taraftar da onu fazlasıyla benimsemiş durumda, bu doğrultuda herkes onu ilk 11'de görmek isteyecektir. %100 demememin sebebi Galatasaray'ın yaptığı Dzemaili transferi. 

4. Blerim Džemaili %5
Dzemaili pozisyon itibariyle orta sahanın ortasında görev alıyor. Bu anlamda kadrodaki en büyük rakibi Selçuk İnan olarak görünüyor. Selçuk'un bu sene kaptan yapıldığını ve klübün sonuna kadar arkasında durduğunu düşünürsek, Dzemaili'nin ilk 11 çıkma ihtimali oldukça zayıf. Melo'nun pozisyonunda tam oynayabilir mi bilmiyorum ama patlamaya hazır bir bomba olan Melo'da yaşanabilecek bir sıkıntı onu ilk 11'e yerleştirebilir. Yine de bu çok çok düşük bir ihtimal.

5. Wesley Sneijder %100

Sneijder'ı yedek oturtamazsınız. Geçtiğimiz sezon oynadığı oyunla adeta Sneijder iyiyse Galatasaray iyi noktasına kadar geldi bu iş. Hala ligimiz için çok ekstra bir oyuncu. Yedek de kalmasın zaten onu izlemek büyük bir keyif.

6. Bruma %45

Bruma'nın geçirdiği ciddi sakatlığı atlattığını ve kendini fizik anlamında geliştirmiş bir şekilde geri döndüğünü görmekteyiz. Galatasaray'ın genç oyuncu harekatının en çok şey beklenen ismi olan Bruma'nın ilk 11 çıkmasına kesin gözüyle bakıyordum. Ta ki Pandev gelene kadar. Pandev transferi Prandelli'nin bu iki oyuncu arasında bir tercih yapabileceği sorusunu aklıma getirdi. Tabi ki pozisyonu itibariyle bir diğer rakibi de Olcan Adın olacak. Olcan inanılmaz yetenekli bir isim ve Türk olması nedeniyle ağır basıyor.

7. Alex Telles %70

Oyun itibariyle Ramon Motta'dan çok bir artısını göremediğim Alex Telles'ten çok şey bekleniyor ve çok potansiyelli bir isim olduğu söyleniyor. Hakan Balta'nın son yıllarda stoperde görev aldığını ve başarılı olduğunu düşünürsek, oyuncunun sol bekte ciddi bir rakibi görünmüyor. Galatasaray'ın uzun yıllardır bu pozisyonda sıkıntı çektiğini düşünürsek, ellerinde böyle bir potansiyel varken taraftara daha fazla çile çektirmeyeceklerdir.

8. Goran Pandev %55

Pandev kendini kanıtlamış bir isim. Asıl pozisyonu forvet olmasına rağmen takımda Burak Yılmaz olduğundan dolayı bu pozisyonda oynaması mümkün görünmüyor. Kanatlarda Bruma ve Olcan Adın'la forma rekabetine girecek. Olcan Adın'ın da ilk 11 başlayacağını düşünürsek, geriye tek rakibi Bruma kalıyor. Prandelli'nin bu iki isim arasında yapacağı tercihi oldukça merak ediyorum. Pandev'i yedeğe yollamak Bruma'yı yollamak kadar kolay olmayacaktır. Onu bir tık önde görüyorum.

2 yorum :

  1. Telles le Dzemaili yi bence değiştir.Tarık sola geçer açılan boşluğu da Selçuk'u kesip Dzemaili'yle doldurur.Selçuk uzun zamandır rezalet.

    YanıtlaSil
  2. Selçuk'un geldiği sene yaptığı katkılardan olsa gerek, takımdaki kredisi tükenmiyor. Hem Pandev, hem Dzemaili, hem Tarık ilk 11 çıkarsa adaptasyon anlamında geçiş süreci uzayabilir. Ama Selçuk'u düşündüğümüzde bu çok olası bir senaryo, birkaç hafta sonra tekrar bakmak lazım.

    YanıtlaSil