4 Temmuz 2014 Cuma

Lakers Lobisi


Serbest oyuncu piyasasında ayrıldığı takımdan başka bir takıma imza atma ihtimali en yüksek oyuncu olan Carmelo Anthony'nin adı şu sıralar Los Angeles Lakers'la anılıyor. Takımın süperyıldızı olan Kobe Bryant'ın isteklerinin Lakers yönetimi tarafından çok ciddi ölçüde değerlendirildiğini geçtiğimiz yıllarda tecrübe ettik.(Mike Brown'ın kovulmasında Kobe'nin payının çok büyük olduğu söylenir.) Geçtiğimiz sezon sakat olduğu için oynayamayan Kobe, kariyerinin sonuna geldiği bu dönemde artık Lakers yönetiminden sonuç odaklı bir hamle talep etmiştir. Bu noktada oklar Carmelo Anthony'e çevriliyor. 

Carmelo dün Chicago Bulls takımıyla görüşmüştü, bugün ise Houston Rockets'la görüşmeye gitti. Takımların onun aklını çelmek için her yolu deniyorlar. (Rockets yönetimi Carmelo'nun şehire gelmesinin ardından arenalarının girişindeki elektronik bilboardlara Houston formalı Carmelo resimlerini koydurttu.) Geçtiğimiz günlerde bir diğer ihtimal olan Heat'ten de bahsetmiştik. Melo'nun adının dedikodulara karıştığı Lakers ise oyuncunun imza atabileceği son potansiyel takım. Lakers'ın Carmelo'yla imzalamak için yürüttüğü bilinen ve muhtemel lobi çalışmalarını listeyelim:

1) Kariyerinin sonuna gelen Kobe Bryant, Melo'yla birebir bir görüşme yapacaktır. Son kurşunu atacağı teması altında ikna etme ihtimali bulunuyor.
2) Kontratı biten ve takımdan ayrılan Pau Gasol, Lakers Melo'yu aldığı takdirde yeniden Lakers'la sözleşme imzalayacağını açıkladı. (Gasol'le Miami Heat de ilgileniyor.)
3) Lakers, Melo'yu ikna görüşmelerinde efsane yıldızları Magic Johnson ve Kareem Abdul-Jabbar'ı kullanacak. Bu oyuncuların kendi oynadıkları dönemdeki başarılarından yola çıkarak şanlı tarihimiz, kudretli Lakers ekseninde bir akıl çelme oyunu dönebilir.
4) Los Angeles şehri her oyuncuyu cezbeder. Her ne kadar Melo New York'tan geliyor olsa da bunu hala bir koz olarak kullanabilirler.
5) Geçen felaket sezona rağmen ne olursa olsun şampiyonluk kültürü olan bir takım ve Melo'nun da kariyerindeki bir numaralı öncelik artık bir yüzük kazanmak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder