4 Temmuz 2014 Cuma

Gökhan Töre Defteri Kapandı


Türkiye'de büyük takım olmanın bir gerekliliği olarak her yıl şampiyonluğa oynamak zorundasınızdır.Vasat bir altyapı sistemine sahip olmamız sebebiyle maddi kaynak yetersizliği bu hedefe ulaşmada en büyük engel. Beşiktaş bu sıkıntıyı 2 sezondur çekiyor ve yediği darbelere bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık oynayan ve oldukça başarılı bir performans gösteren Gökhan Töre'nin satın alma opsiyonu 7.5 milyon euroydu. Fikret Orman ve yönetimi sıkı pazarlıklar sonucunda bu miktarı 6 milyon seviyesine indirmiş, kendi tekliflerini de 4 milyona kadar çıkarmıştı. Ancak bu noktadan sonra görüşmeler tamamen tıkandı ve Gökhan Töre'nin alacakları yüzünden Beşiktaş'ı mahkemeye vermesiyle beraber onun için Beşiktaş defteri kapandı.

Yabancı kontejanı azaltma çalışmalarının sürdüğü bu yıllarda, bu denli yetenekli ve genç bir oyuncu için 2 milyon euro kaynak yaratamamak çok acı gerçekten. Olcan Adın'ın da Galatasaray'a imza attığını düşünürsek Beşiktaş büyük olasılıkla Gökhan'ın yerini yabancı bir futbolcuyla dolduracak. Hepimiz biliyoruz ki er ya da geç Gökhan Türkiye'de tekrar top oynayacak ve mahkeme kanalıyla bugünlerde yaşanan bu olumsuzluklar onunla Beşiktaş arasına bir duvar örecek. 

Kaçan balık büyük olur derler, göreceğiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder