9 Eylül 2011 Cuma

Lazio ve Malaga Can Yakacak


 İspanya ve İtalya ligleri başlamadan değerlendirmek istediğim 2 takım var.Lazio ve Malaga'nın transfer döneminde yaptıkları hamleler ve sezon öncesi maçlarda gösterdikleri performanslar bu senenin 2 süpriz takımı olacaklarını gösterir gibi.

Öncelikle İtalyan ekibi Lazio'dan başlarsak ,2 sene önce ligi 12.sırada tamamlayan takım geçen sene belirgin bir ivme göstererek 5.sırada kendine yer bulmuştu.Bu sene transfer döneminde bence çok iyi işler yaptılar ki skorlara da bu yansıyor. Öncelikle zaten Rocchi ve Zarate gibi fena olmayan hücum hatlarını 2 tecrübeli forvet Panathinakos'dan Djibril Cisse ve Bayern Münih'den Miroslav Klose ile güçlendirdiler.Defansı ise 2 milli oyuncu; geçen sene Valencia'da 27 maç oynayan Litvanyalı Stankevicius ve Young Boys'da 44 maç oynayan Bosna Hersek'li Lulic ile takviye ettiler.Bunun dışında hepimizin yakından bildiği Lorik Cana ile de orta sahaya alternatif yarattılar.Kaleyi ise İtalyan Milli Marchetti'ye devrettiler.Takımdan ayrılan önemli 2 oyuncu sayabiliriz ki 1'isi zaten hepimizin bildiği Muslera ve İsviçre'li defans Lichtsteiner.Avrupa ligi play-off'unda makedon temsilcisi Rabotnicki'yi 2 maçta 9 gol atarak yendiler ve rakip ne kadar güçsüz olsa da oynadıkları futbolla hazır oldukları mesajını verdiler.Başlarında da 3.senesine girecek istikrarlı bir hocaları olduğu düşünüldüğünde bu sene de Lazio'nun garanti ilk 5 , süpriz bir ilk 3 yapabileceğini düşünüyorum.Avrupa Liginde de en az çeyrek final yapmaları süpriz olmaz.

Malaga'ya gelirsek geçen yıl Arap sahipler tarafından satın alındıktan sonra transferde atağa geçen mavi-beyazlı ekip bu yaz transfere tüm Avrupa'da damga vurdu diyebiliriz. Villereal'den Santi Cazorla , Lyon'dan Toulalan , Hamburg'dan Mathijsen ve Nisterlooy , Valencia'dan Joaquin , Sevilla'dan Sergio Sanchez'i kadrolarına kattılar ve Baptista ile Demichelis dahil kimseyi göndermediler.Başlarında da geçen sene takıma alışmış bir Manuel Pellegrini olduğunu düşünürsek uyum süreci çabuk atlatılırsa Malaga'nın bu sene Avrupa kupalarına katılma yarışında rahatlıkla yer alacağını söyleyebiliriz. Kaldı ki , hazırlık maçlarında bunu gösterdiler. 6 hazırlık maçlarının hepsini yenmeleri (Xerez,Roda,Feyenoord,Sporting Lizbon,Utrecht,Al Rayyan) ve bu maçlarda 17 gol atıp sadece 3 gol yemeleri muazzam.

Bakalım bu beklentilerin yüksek olduğu 2 takım bu sene nasıl bir performans gösterecekler ,göreceğiz.

1 yorum :

  1. Zarate intere kiralandı.

    Malaga ise ilk maçlarında sevilladaki gibi istek yoktu. Negredo müthişti ve malagaya yetti. Malaga yenik iken İhtiyaçları olan tempoyu yapmadılar. Pellegriniye güvenirim.

    YanıtlaSil