25 Ağustos 2011 Perşembe

Manchester Şehri Zirveye Kurulacak


Premier Lig'in başlamasıyla birlikte zirveye tırmanan Manchester'ın 2 takımı United ve City böyle devam ederlerse yıl sonunda da ziredeki 2 li olacak gibi gözüküyor.İki takımın da 2 maçını da izlemiş biri olarak diğer Premier Lig takımlarının kat kat üstünde çağdaş futbol oynadığını ve kadrolarının da gerçekten mükemmel ve alternatifli olduğunu söylemek gerekir.

United'dan başlarsak geçen senenin şampiyonu Kırmızılar transfer döneminde az ama öz hareket ederken en önemli hamlesini benim de çok beğendiğim ve son yıllarda adeta futbolcu fabrikası olan Aston Villa'dan Ashley Young'u alarak yaptı. Young'un ne kadar doğru bir tranfer olduğunu geçtiğimiz 2 maçta gördük ki ilk maçta 3 puanı getirmesinin yanısıra sol kanada müthiş bir hareketlilik kattı ve solda Young sağda Nani ilerde Rooney ve genç yıldız Wellbeck'le çok kaliteli bir ofansif güç kurdular. Kaleci De Gea'nın da Premier Lig'e alışma sürecinde yaptığı hataların cezasını çekmemesi onun için çok büyük bir şans. O hatalı goller yerken eğer takım 3 değil 1 puan alsaydı belki de haftaya kalede onu göremicektik. O da uyum sürecini takım sayesinde zararsız geçirecek gibi duruyor.Kadronun alternatiflerine gelecek olursak Berbatov , Giggs , Park , Valencia , Owen gibi isimler kenarda oturuyor ki hepsi birbirinden kaliteli ve kariyerli isimler.Kısacası United bu sene de şampiyonluğun en büyük adayı ve bu ligde gol atamayacağı takım belki 1 belki 2 olur sene içerisinde.

Şehrin diğer takımı City'e gelecek olursak herkesin bildiği üzere geçen sene başlayan transfer taaruzu kısmen de olsa bu sene de devam etti. Aguero , Clichy ve geleceğin yıldızı olarak gösterilen Partizan'dan gelen Savic'le transfer dönemini kapamak üzereler ki ztn kadro şişkinlikleri var ve futbolcu göndermek istiyorlar.Şu an kadroda düşünülmeyen oyuncular Adebayor, Santa Cruz, Onuoha, Wayne Bridge , Wright-Philipps ve kendi isteğiyle Carlos Tevez. Ztn şu istenmeyen isimlere bakarsınız City kadrosunun ne kdr kaliteli olduğunu anlarsınız. Tabi geçen sene yapılan transferlerin hem takıma hem birbirine alışmaları bu sene daha da iyi oldu. Özellikle bu takıma geçen sene transfer olan Milner, Barry, David Silva, Yaya Toure ve Edin Dzeko bu seneki 2 maçta muazzam performans gösterdiler. Aguero da fazla uyum sorunu yaşamayacak gibi gözüküyor.Eğer bu birlikteliği ve uyumu istikrara dönüştürebilirlerse City'nin geçen sene bile 3. bitirdiğini hatırlatarak ilk 3'e gireceğine kesin gözüyle bakıyorum ve United'dan sonra da 2.şampiyonluk adayı olarak görüyorum.

Bu sene ki Manchester derbileri mükemmel geçecek . İlk maç 22 Ekim haftasında United'da , merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder