4 Şubat 2011 Cuma

O 3 Güne Yürek Dayanmayacak !


İlk yarıdaki 5-0'lık Barcelona-Real Madrid rövanşını herkes iple çekerken bir de 17 Nisan'da oynanacak bu maçtan sadece 3 gün sonra, 2 dev bir kez daha karşı karşıya gelecek.Evet , İspanya Kral Kupası'nda finalin adı: Barcelona-Real Madrid...

Bu kupayı 25 kezle en çok kazanan ekip olan Barcelona kupanın 1.turunda İspanya 3.lig ekiplerinden Ceuta'yı deplasmanda 2-0 , kendi evinde de 5-1 yenerek tur atladı.Ardından rakip Athletic Bilbao idi ve Barça, beklenmedik bir şekilde oldukça zorlanarak tur atlayan takım oldu. Evinde 0-0 berabere kalan Katalanlar deplasmanda da as kadrosuyla 1-1 lik beraberlikle galibiyet almadan tur atladı. Barcelona, çeyrek finalde 2.lig ekibi Betis'le eşleşti ve ilk maçı 5-0 kazanınca 2.maçta yedek ağırlıklı kadro ve rehavetin etkisiyle 3-1 yenilse de yarı finale yükselen ekip oldu.Yarı finalde karşılarında Almeria'yı buldular ve burda da 2 maçta rakibine 8 gol atıp rahat bi şekilde finale geldiler.

Bu kupayı 17 kez kazanan Madrid ise Barcelona'ya göre daha zorlu rakipleri geçti. İlk turda 3.lig takımı Real Murcia'yı deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında 5-1 yenerek üst tura çıktı.Bir sonraki turda Levante'yle eşleşen eflatun-beyazlılar ilk maçta evinde gol olup yağdı ve 8-0 kazandı. 2.maçta 2-0 yenilse de çeyrek finalde ezeli rakip Atletico Madrid'in rakibi oldu. Zorlu geçmesi beklenen eşleşmede ilk maçta alınan 3-1 lik skor Real Madrid için kilit oldu ve 2.maçta da tek golle galip ayrılarak yarı finalin yolunu tuttu.Madrid ekibi, yarı finalde bir başka zorlu rakip Sevilla'yı deplasmanda 1-0 , evinde de 2-0'la geçti ve çeyrek-yarı finalde zorlu ekiplere karşı 4 galibiyet alarak finalde Barcelona'nın rakibi oldu.

Kupa finalinde en son 1990 yılında karşı karşıya gelen 2 ekibin mücadelesi 2-0'lık Barcelona'nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Tam 21 yıl sonra mücadeleleri nefes kesecek. Tesadüftir ki 20 Nisan'da oynanacak bu finalden sadece 3 gün önce de Barnebau'da ligdeki el-clasico yapılıcak. Gerçekten 4 günde iki El Clasico futbolcular için ne kadar zor olcaksa da bizim için o kadar keyifli olacak.Bize de düşen NTVspor'un karşısına geçip doya doya bu 2 maçın keyfini yaşamak olacak!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder