2 Şubat 2011 Çarşamba

Beşiktaş 5 - 0 Gaziantep BB


Bir maç analizinden çok birkaç oyuncunun değerlendirmesini yapmak istiyorum bu başlık altında. Ama öncelikle belirtmeliyim ki maçtan büyük keyif aldım. Eksiklerine rağmen her parçası takır takır işleyen bir Beşiktaş vardı sahada ve akabinde kaçınılmaz skor da geldi zaten. Oyunculara gelecek olursak İsmail Köybaşı yine kendine hayran bıraktı. Ayrıca Fernandes'in çok özel bir oyuncu olduğunu bu maç bir kez daha anladım, onunla beraber genç oyuncu Onur Bayramoğlu da azmiyle göze battı. Q7 bildiğimiz Q7, Bobo alıştığımız Bobo'ydu.

Manuel Fernandes'in Valencia'ya geldiği parayı hepiniz biliyorsunuzdur. Tamı tamına 18 milyon euro. Bu paraya transfer olan bir oyuncunun hemen ertesi sezon başka bir takıma kiralık gitmesi, o takımda çok büyük bir beklenti oluşturuyor ister istemez. Fernandes de ilk maçlarda biraz tutuk kalsa da bana kalırsa bu maç zincirini kırdı. 2 gol atmakla kalmayıp ortasahayı perişan etti. Zaman zaman Quaresma'yı andıran paslar atan Fernandes bu konuda ülkemiz için kalburüstü bir yeteneğe sahip olduğunu gösterdi. Kendini bulunca durdurulamaz bir oyuncuya dönüşüyor. Yaşının da çok genç olduğunu göz önünde bulundurursak bu çizgiyi korursa sene sonunda kesinlikle ve kesinlikle kadroya dahil edilmesi lazım.

İkinci bahsedeceğim isim İsmail Köybaşı. Ona ödenen bonservis bedeli ve beraberinde verilen Serdar Kurtuluş'u duyunca bunun alınan inanılmaz bir risk olduğunu söylemiştim. Geçen uzun zaman ve o zamanın özeti olan bu maç da bize bir kere daha gösterdi ki Beşiktaş klübü kumarı doğru oynamış. İsmail, sol bekteki bayrağı İbrahim Üzülmez'den devralırken hiçbir Beşiktaşlı'nın içinin sızlayacağını düşünmüyorum. Sprinte başladığı zaman ona yetişebilen isimlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ayrıca yine bu sprint sırasında kıvrak birkaç hareketle nerdeyse rakip takımın yarısını oyundan düşürdüğüne şahit oluyoruz. Bu, çok çok ekstra bir özellik olmakla beraber İsmail'e boş orta açma şansı tanıyor.

Onur Bayramoğlu ise sonradan oyuna girmesine rağmen fark yaratan bir oyuncuydu bana kalırsa. Hani belki skor değişmedi ama yavaşlama sinyalleri veren Beşiktaş hücumuna enerji getirdi genç Onur. İkili mücadelelerde korkusuzca yer alması umarım bir sakatlığa yol açmaz çünkü bazen kendini riske atabilecek kadar cesur oynuyor. 2 gol atan Bobo'dan da bahsetmemek olmaz tabii ki. Son 20 dakika biraz tutuk kalsa da klasını konuşturdu. Gaziantep defansını yıpratan 1 numaralı isim oldu. Gelen haberlere göre yapılan sözleşme yenileme teklifini kabul etmediği takdirde sezon sonunda Bobo'yla yollar ayrılacakmış. Bence bu ölümcül bir hata olur. Bobo, Beşiktaş'ın çocuğudur. İlk geldiği günleri bir hatırlasanıza daha 20 yaşına bile basmamıştı. Yıldırım Demirören'in de dediği gibi Bobo Beşiktaş'a çok şeyler katmıştır ve aynı şekilde Beşiktaş'ın da Bobo üzerinde hatrı sayılır bir emeği vardır. Bu bağlara dayanarak oyuncuyu takımda tutmak adına ne gerekilirse yapılmalı diye düşünüyorum.

Son olarak Quaresma. Bu lige böyle bir şov adamı kesinlikle gelmedi. Hiç futbol bilmeyen birini bile ekrana kilitleyecek meziyetlere sahip bir adam bu. Lig tarihinin gördüğü en özel oyunculardan biri tartışmasız. İlk yarı çok nazar değdirmiştik Q7'ye, umuyorum ki bu yarı sakatlıklar ona uğramaz çünkü takımının ona ne kadar ihtiyacı olduğu ortada.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder