28 Şubat 2011 Pazartesi

Bank Asya'nın Abileri (1. Kısım)


Geçmiş yıllarda yıllarca Süper Lig'de top koşturmuş futbolcular kontratları bitince ne yeni kontrat teklifi geliyor ne de başka takımlardan teklif.. İş böyle olunca onlar da sonuçta ekmek paralarını kazandıkları bu işe ara vermek istemeyip ne kadar istemeseler de Bank Asya 1.ligde yollarına devam ediyorlar. Biz de o futbolcuları sizin için 2 bölüm halinde derleyeceğiz...

Murat Hacıoğlu:

Tam bir tecrübe abidesi. Çok sık takım değişteren ama gittiği her takımda teknik direktörler tarafından sıkça tercih edilen bir futbolcu. 32 yaşındaki forvet oyuncusunun bu seneki durağı Altay. Geçen sene yarım sezon süper ligde Denizlispor , yarım sezon da 1.ligde Kocaelispor formalarını giyen Murat Hacıoğlu ikisi de küme düşünce tercihini İzmir ekibinden yana kullandı.Bir ara Fenerbahçe forması da giyen Hacıoğlu, bu sene istikrarlı bir görüntü çizdi ve 21 maçın 18 inde forma giyip 3 gol attı. Bakalım kariyerinin son dönemlerinde tekrar Süper Lig'de boy gösterebilecek mi? Transfersiz bu durum zor görünüyor çünkü Altay şu an ligde 13.basamakta.

Hasan Üçüncü:

Hepimiz onu Trabzonspor'daki döneminde hatırlıyoruz. 2001'den 2008'e kadar bordo-mavili formayı terleten ve 2 Türkiye Kupası kazanan Hasan Üçüncü oradan ayrıldıktan sonra son 3 senede 3 takım değiştirdi ve son durağı Mersin İdmanyurdu oldu. Ankaragücü , Çaykur Rizespor ve Giresunspor'da istediği şansları bulamayan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon takımının formasını 12 kez terletti.

Keren İnan:

Aslında o Süper Lig'den düşeli çok oldu ama yine de çoğu kişinin tanıdığı bir isim olarak buraya koyulmayı haketti diye düşünüyorum. Son yıllarda gittiği her takımda neredeyse banko oynayan tecrübeli kaleci , 2002-03 sezonunda UEFA dahil birçok başarı yaşadığı Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Çaykur Rizespor , Samsunspor , Karşıyaka ve şimdiki takımı Mersin İdmanyurdu'nda forma giydi. 2 sene önce Karşıyaka'da 33 maç geçen sene İdmanyurdun'da 33 maç ve bu sene de şu ana kadar oynanan 21 maçın tamamında forma giyerek 2.baharını yaşıyor diyebiliriz. Daha 31 yaşında olduğunu düşündüğümüzde ve bu yaşın kaleciler için yaşlı olmadığını düşündüğümüzde belki tekrar Süper Lig yolu görünebilir onun için ilerleyen yıllarda. Mersin ekibi de zaten şu an liderden sadece 3 puan geride 8.sırada yer alıyor.

Mehmet Yozgatlı:

O da 1.ligdeki futbolcular arasında Süper Lig tecrübesi en yüksek olanlardan. Bu sezon onun ilk 1.lig deneyimi.Hatta ilk devresi. Çünkü sezonun ilk devresi Gençlerbirliği takımındaydı ama 1 kupa maçı dışında forma şansı bulamayınca devre arasında Karadeniz ekibinin yolunu tuttu.Galatasaray ve Fenerbahçe gibi 2 büyük takımda da top koşturan 32 yaşındaki futbolcu 2.devre itibariyle 4 maçın 4'ünde de forma şansı bulmayı başardı. Geçen sene de Gaziantepspor'da sadece 7 maç oynadığını düşünürsek Çaykur Rizespor'da o özlediği istikrarı sağlayacak gibi gözüküyor 2.yarı.

Koray Avcı:

O 4-3 lük inanılmaz Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki golü geliyor aklıma hemen Koray Avcı deyince. Tabi o başarının dışında yıllarca siyah-beyazlı ekipte başarıyla top koşturan tecrübeli futbolcu bugünlerde eski takımı ve onu Koray Avcı yapan takıma geri döndü , Çaykur Rizespor'a. 2000-2004 arası Karadeniz ekibinin formasını giydikten sonra Beşiktaş'a transfer olan ve 2008'de Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra 1'er yıl Gençlerbirliği ve Kasımpaşa formalarını giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon eski kulübüne dönerek 21 maçın 16'sında forma giydi. Süper Lig kulüpleri için joker oyuncu olabilecek kapasiteye sahip ve yaşı ilerlemesine rağmen onu ilerleyen yıllarda 1-2 sezonluğuna tekrar Süper Lig'de görebileceğimizi düşünüyorm.

Fahri Tatan:

O da eski bir Beşiktaş'lı futbolcu ama sadece 1 sezon siyah-beyazlı takımda barınabilmiş. Briçok kulüpte birçok maçını izlemiş biri olarak çok üst düzeyde olmadığını düşündüğüm bir futbolcu hem teknik olarak hem de karakter açısından sağlam değil. Neredeyse her sezon takım değiştirmesinden de anlayabiliyoruz bunu. Maç içinde sıkça takım arkadaşlarıyla tartışan ve gereksiz bireysel oynayan bir futbolcu bana göre. Gene de Süper Lig tecrübesini şimdiki takımı Adanaspor'a başarıyla aktardığını söyleyebiliriz. Bu sezon 21 maçın 18'inde forma giydi ve 1 golü var. 28 yaşındaki Fahri Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra son 3 senede tam 4 takımın (Çaykur Rizespor,Konyaspor,Eskişehirspor,Denizlispor) formasını giydi ve Adanaspor 5.takımı. Artık burada istikrarlı bir performans göstermesi gerekiyor.

1 yorum :

  1. Değerli blog yöneticisi sitenizden çok etkilendik. Beton arme boru olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil