6 Ocak 2011 Perşembe

Oyuncu Değerlendirmesi #1 : Dorell Wright


Aslında haftalardır yapmak istediğim projeydi fakat vakit darlığı yüzünden bir türlü hayata geçirememiştim. Bu bölümde sezonun en çok dikkat çeken oyuncularını ele alacağım, umarım keyifli olur.İlk konuğumuz Warriors'un süpriz ismi Dorell Wright.

Kariyerine Miami Heat forması altında başlayan genç oyuncu 6 sezon boyunca hiç bir zaman kendisinden beklenilen performansı gösterememişti.Gerçi Dwyane Wade'nin bulunduğu takımda hücum olarak ön plana çıkması neredeyse imkansızdı. Belkide tüm sorun istikrarlı bir dış şutu olmamasıydı atletizmi ve savunma bilgisi sayesinde başlıca görevi rakip skorerleri durdukmaktı zaten.

Bu sezon durum tam tersine dönmüş gibi görünüyor. Wright yazın nasıl çalışmış bilmiyorum ama bir oyuncu şutunu bu kadar geliştirebilirdi herhalde,Heat'te geçirdiği 6 sezon boyunca 73 üçlük isabeti bulan oyuncu bu sezon çıktığı 35 maçta tam 90 üçlük isabeti buldu (Bu alanda lig lideri maç başına 2.6). Hücum repertuarı sadece üçlük atışlarla sınırlı değil oyun içinde takımın ihtiyacı neyse onu verebiliyor sahaya, hücumda çok sabırlı ve bilinçsiz atışlar kullanmıyor. Takımın neye ihtiyacı varsa onu veriyor sahaya kısacası oyunu çok iyi okuyor. Takımda Monta Ellis ve Stephen Curry gibi delici oyuncuların olması boş atış bulmasını sağlıyor ve oda yüksek yüzdeyle cezayı kesmeyi biliyor.

Bu gelişim bana Tracy McGrady'nin Toronto'dan Orlando'ya gittiği ilk yılı hatırlattı. Wright'te Tracy gibi kabuğunu kıramayan ancak potansiyeli bilinen lise oyuncularından birisiydi şimdi oda kabuğunu kırmış gözüküyor. Zaman ne gösterir bilinmez fakat sakatlık falan olmazsa Wright'in MIP ödülünü almasına kesin gözüyle bakıyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder