5 Ocak 2011 Çarşamba

NBA Türkiye Ocak Sayısı


Derginin Ocak sayısı da her zamanki gibi dopdolu olmuş. En çok ilgi çeken kısımları kuşkusuz Hidayet'in Orlando'ya dönüşünü alan yazı ve LeBron'un incelendiği bölüm. E haliyle kapakta da bu ikisinden birinin yer alması gerekiyordu. Kral tercih edilmiş güzel de olmuş. Eminim Hidayet'in bu yükselen grafiği onu ilerki sayılarda çok kez kapakta görmemizi sağlayacak. Gelelim derginin içeriğine.

LeBron James yazısının yanı sıra Sacramento'nun genç süperstarı Tyreke Evans'ın da hikayesini anlatan bir yazı bulunuyor. Ne kadar çok çalışıp buralara gelmeyi gerçekten hakettiğini anlatan bir yazı desek çok da yanlış olmayız. Bunun dışında 30 takımın teker teker ihtiyacı olan şeylerin belirtildiği eğlenceli bir yılbaşı yazısı var. Her takıma bir dilek dilenmiş.

Dergide yer alan ilgi çekici yazılardan biri de New Orleans şehrinin taşınmasını ve geleceğini konu alan kuşkusuz. Buradan yola çıkarak NBA tarihinde taşınmak durumunda kalan takımların da bir değerlendirmesi var. Bunun yanında 2007 Draft sınıfının inanılmaz geniş bir analizi de söz konusu. O drafttan gelen ve hala ligde kariyerini sürdüren isimlere teker teker karne notları verilmiş.

NBA dışı makalelere geldiğimizde ise ilk olarak Yiğiter Uluğ'un Efes Pilsen yazısı göze çarpıyor. Allen Iverson ve Euroleague hakkında da güzel yazılar mevcut. Mithat Bereket'in Amerika'da bulunduğu süre zarfında Lakers-Wizards maçına giderek izlenimlerini anlatan bir yazı yazması tam anlamıyla bir X-Factor olmuş dergi için. Çok hoşuma gittiğini söylemem lazım. Bu dergiye kesinlikle sahip çıkmamız lazım bir daha kapanmasına yürek dayanmaz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder