18 Ocak 2011 Salı

Malaga Çok Oluyor !


Devre arasında tüm Avrupa'da belki de transferde en hareketli takım olan Malaga son olarak Arjantinli genç yetenek Buonanotte'yi de kadrosuna katarak gerçekten kaliteli bir kadro oluşturma konusunda 1 adım daha attı. Katar'lı sahip tarafından satın alınan Malaga'nın bu transferle birlikte ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isim sayısı 6 oldu.


Malaga ,transfere geçen sezon Olympiakos'ta oynayan ve bu sezon boşta olan İtalyan orta saha oyuncusu Enzo Maresca'yı alarak başladı. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu daha önce 4 sezon Sevilla'da, 1 sezon Fiorentina'da ve 2 sezon da Juventus da top koşturmuş ,Sevilla'nın 2 sezon üstüste UEFA kupasını almasında büyük rol oynamıştı.


Bu transferden sonra sürpriz bir şekilde Bayern Münich'in Arjantinli milli defans oyuncusu Demichelis'i kiralık olarak renklerine kattı İspanyol kulübü. Bu sezon Münich'de fazla forma şansı bulamayan ve sadece 6 kez ilk 11 çıkan 30 yaşındaki futbolcu , 7 sezondur top koşturduğu alman kulübünden 6 aylığına da olsa ilk defa ayrılmış oldu.


Malaga'nın 3. ve 4.transferleri ise Atletico Madrid takımından oldu. Kaleci Sergio Asenjo kiralık , orta saha oyuncusu Camacho da 1,5 milyon euro değerle kulübün kadrosuna katıldı. 21 yaşındaki kaleci Asenjo bu sezon Madrid de hiç forma şansı bulamamıştı ve maç tecrübesini artırmak için geldiği Malaga tercihinin doğru olduğunu gördü çünkü şu ana kadar olan iki maçta da görev almayı başardı İspanyol kaleci. 20 yaşındaki İspanyol Camacho da A.Madrid altyapasından yetişmiş bir oyuncu ve geçen sezon 22 maça çıktığı kulübünde ilk yarı sadece 4 maç oynayabilince o da tercihini Malaga'dan yana kullandı.O da gelir gelmez 2 maçta forma giymeyi başardı.


5.transfer ve en çok ses getiren ise Julio Baptista'ydı. Parlak bir 2006/07 Arsenal macerası dışında son 5 sezonda çok şey beklenen ama görülemeyen bir futbolcu Brezilyalı. 3.senesine girdiği Roma'da ilk sezonunda 34 maçta 11 golle fena başlangıç yapmadı ama performansı gitgide düştü ve geçen seneki 32 maçta 4 gollük performansı bu sezon yerini forma bulamamaya kadar götürdü. Bu sezonun ilk devresinde sadece 8 maça çıktı ve bunların hiçbirinde ilk 11 başlayamadı. Sonunda yeni bir nefes için atılımda olan Malaga'yı seçti ve 2,5 milyon euroluk değerle Malaga kadrosuna dahil edildi 29 yaşındaki oyuncu.


Kulübün son transferi ise Arjantinli yetenekli genç orta saha oyuncusu Diego Buonanotte oldu. Yıllardır Avrupa takımlarıyla adı geçen futbolcuyu sonunda Malaga 5 milyon euroluk bedelle kadrosuna kattı. 22 yaşındaki futbolcu River Plate altyapısından yetişti ve bu kulüpte oynadığı 101 maçta 25 gol attı. Eğer o Güney Amerika kültürünü Baptista'yla uyuma dönüştürebilirlerse özellikle bu ikili 2.devre çok can yakar diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder