23 Ocak 2011 Pazar

Ada'dan 5 Önemli Transfer


Premier Lig'de eski yıllara göre durgun geçen transfer dönemi Ocak'ın 2.yarısından itibaren oldukça hareketlendi.Belli ki takımlar 2.yarının ilk maçlarından sonra durum değerlendirmesi yaptılar ve eksik bölgelere zaman kaybetmeden takviye yaptılar.


İlk transfer haberimiz Ryan Babel'den...Yıllardır kendisinden çok şey beklenen ama tam bir hayalkırıklığı olan Hollandalı oyuncu sonunda kulüp değiştirmeye ve yeni bir nefese karar vermiş.Son dönemlerde oyununu tartışacak kadar bile forma şansı bulamayan 24 yaşındaki futbolcuya Liverpool yönetimi de daha fazla tahammül edemedi ve Hoffenheim'den gelen 7 milyon euroluk teklifi geri çevirmedi. Eğer Liverpool'un Babel'den umudu olsaydı kiralık verirlerdi yani durum gösteriyor ki Liverpool kulübü , Babel'den adam olmaz diyor.Babel'in bu yakıştırmadan kurtulması için nispeten kolay olan Bundesligada, çok forma şansı alması ve bunları da artık çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.Babel, bu sezon sahaya sadece 1 kez ilk 11 çıkabilmişti.

Bir diğer transfer haberi Pieneaar'dan...Güney Afrikalı futbolcu 4 sezondur formasını giydiği Everton'dan Totthenham'a 2,5 milyon pound gibi düşük bir bedelle transfer oldu. Chelsea'nin de resmen isteğine rağmen Totthenham'ı seçen 28 yaşındaki oyuncu , Totthenham'ın kaliteli kadrosu ve ofans gücüne bir yeni isim daha eklenmesini sağladı.Pieneaar , bu sezon Everton'da 20 maçta 2 golle oynamıştı.

3.transferimiz tanıdık bir isim , John Carew...Tam 5 sezondur Aston Villa forması giyen ve 131 maçta 48 gol atan yıldız futbolcu , bu sezon gerek sakatlıklar gerekse önündeki formda isimlerden dolayı Villa'da fazla forma şansı bulamamış(12 maç-1gol) ve teknik direktörle de sorun yaşamıştı. 31 yaşındaki Norveçli , çözümü transfer olmakta buldu ve kendine tekrar gelebilmek için 6 aylığına Stoke City'ye kiralandı.Zira bu 6 ay onun için çok önemli çünkü eğer burada da iyi bir performans sergileyemezse sezon sonu Villa kadrosunda kalması gene zor olacak ve yaşı itibariyle de Premier Lig'e veda etme olasılığı baya artacak. Tuncay'ın da forma rekabetine yeni bir isim eklenmiş oldu.

4.transfer ise Blackburn'den...29 yaşındaki Schalke'li orta saha futbolcusu Jermaine Jones 6 aylığına Blacburn'e kiralandı.Bu sezon Schalke'de toplam 16 maça çıkan ABD'li milli futbolcu geçen sezonun tamamını sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı ve bu sezon yeni yeni kendine gelmekte.

Son transfer ve belki de en önemlisi Darren Bent transferi. Sunderland'dan 18 milyon euro karşılığında Aston Villa tarafından satın alınan oyuncu , kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu oldu.Son yıllardaki üstün formuyla İngiliz milli takımında da düzenli forma şansı bulmaya başlayan 26 yaşındaki futbolcu benim de çok tuttuğum forvetlerden. Son 5 sezondur 7 gol attığı bir sezon dışında hiç 10 golün altına düşmemesi istikrar ve başarısının kanıtı.Gittiği her takımda gücü,bitiriciliği,rakip defansı yorması,top tutması gibi bir forvetten beklenebilecek her özelliğe sahip olan Bent , Aston Villa'ya çok yararlı olacaktır diye düşünüyorum.Bu sezon ilk devrede 23 maçta 11 gol atmayı da başaran golcü futbolcu, Sunderland için yeri dolması çok zor bir futbolcu olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder