16 Ocak 2011 Pazar

Avrupa'dan Transfer Haberleri (Kiralıklar)


Transfer döneminin yarısını geride bıraktığımız şu günlerde Avrupa'da yaşanan hareketli transfer pazarında önemli futbolcular takım değiştirdi.Şimdi bu futbolculardan kiralık ve 6 ay sonra takımlarına geri dönecek olanların birkaçına göz atalım.


1-Cicinho: Villereal (Roma)


Başarılı sayılabilecek bir R.Madrid macerasından sonra forma şansı azaldıktan sonra İtalya'ya giden Brezilyalı futbolcu Cicinho 4 senedir oynadığı Roma'dan tekrar İspanya'ya dönüş yaptı ve 2.devre onu Villereal forması altında izleyeceğiz. Bu sezon Roma'da sadece 4 kez ilk 11 şansı bulan 30 yaşındaki Brezilyalı sağ bek Villereal'de sakatlanan Angel'in yerine 6 aylığına kiralandı.


2-David Bentley: Birmingham (Tottenham)


Bir ara Galatasaray ile de adı geçen Tottenhamlı 26 yaşındaki orta saha oyunucusu David Bentley, Birmingham tarafından sezon sonuna kadar kiralandı. Bu sezon çok başarılı giden ingiliz ekibinde fazla forma şansı bulamayan ve sadece 3 maça çıkan İngiliz futbolcu 3 senedir top koşturduğu kulübüne 6 aylığına veda etti.Birmingham'ın 2.yarıdaki as oyuncularından ve en etkili isimlerinden birisi olması bekleniyor.


3-Santa Cruz:Blackburn (M.City)


Gene ülkemiz basınında sıkça takımlarımız için adı geçen futbolculardan Roque Santa Cruz da kiralanan futbolcular kervanına katıldı ve bu sezon sadece 2 maça çıktığı City'den sezon sonuna kadar eski takımı Blakburn'a kiralandı. Blacburn'un gol yollarındaki sıkıntıyı giderebileceğini düşündüğüm 29 yaşındaki Paraguaylı golcü futbolcu şüphesiz düzenli oynamaya çok aç bir durum içerisinde şu an.Nitekim son 2 sezonda ilk 11 çıktığı maç sayısı sadece 8.


4-Mauro Boselli: Genoa (Wigan)


Geçen sezon Arjantin'de Estudiantes forması altında 30 maçta 24 gol atarak önemli kulüplerin dikkatini çeken 25 yaşındaki Mauro Boselli Premier Ligi i tercih etmiş ve 7 milyon euro karşılığında Wigan'a transfer olmuştu.Ne var ki burada umduğunu bulamadı ve çıktığı 12 maçta 1 gol attı. Premier lig için hazır olmadığını farketmiş olacak ki o da 6 aylığına Genoa'ya gitti. Luca Toni'yi Juventus'a gönderen Genoa da bu transferle bir nebze olsun onun yerini doldurdu.


5-Yakubu: Leicester City (Everton)


İnanılmaz sürati , gücü , bitiriciliği ile kaliteli golcü sınıfına koyabileceğimiz Ayegbeni Yakubu bu sezon eski sezonlardaki performanslarını mumla arattı ve üstündeki şanssızlığı atmak aynı zamanda 1.ligde atacağı gollerle özgüvenini geri getirmek amacıyla Leicester City'e transfer oldu.28 yaşındaki Nijeryalı futbolcu bu sezon Everton'da çıktığı 15 maçta sadece 1 gol atma başarısını gösterebilmişti.


6-Onyewu: Twente (Milan)


Milan'da bu sezon 1 maç bile forma şansı bulamayan Amerikalı stoper Onyewu , daha fazla forma şansı bulmak için devre arasında Twente takımının yolunu tuttu. Bu seçime 2 taraflı bakmak gerekiyor.Bir yandan Twente'de yeri bankoya yakındır çünkü diğer stoperlerden kat kat iyi ve tecrübeli fakat Hollanda Ligi gibi defansın pek de önemsenmediği ligde kendisini ne kadar geliştirebilir o konuda soru işaretleri giderilmiş değil.Yine de sezon sonunda daha güçlü bir Onyewu nun Milan'a döneceğine şüphe yok.


7-Wayne Bridge: West Ham (M.City)


Santa Cruz'la birlikte bir diğer forma şansı bulamayan İngiliz sol bek Wayne Bridge 6 aylığına eski teknik direktörü Avram Grant'ın olduğu West Ham United'a gitti. Bu sezon City'de o bölgeye Kolarav'un transfer edilmesiyle iyice forma şansı azalan 30 yaşındaki futbolcu bu sezon 7 maçta oynama şansı buldu. Bridge'in West Ham'da ise sürekli forma şansı bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder