6 Aralık 2010 Pazartesi

NBA Türkiye Aralık Sayısı


Bundan böyle Mete Aktaş'ın önderliğinde tekrar çıkmaya başlayan derginin yeni sayılarının içeriğini kısaca sizle paylaşacağız. Geçen sene yaşadığımız arka arkaya dergi kapanmalarının ardından piyasada okuyabileceğimiz hiçbir NBA kaynağı kalmamasının acısını çekmiştik. Bundan böyle dergilere sahip çıkmak adına blogdan da böyle bir desteğin olması güzel olur diye düşündüm. Aralık sayısı ile başlıyoruz.

82 sayfalık derginin büyük bir kısmını Allen Iverson'a ayırmış dergi ekibi. Mete Aktaş, Şansal Sina Kulabaş ve Yiğiter Uluğ'un Allen Iverson yazıları neredeyse 40 sayfayı buluyor ki bu 40 sayfa içinde oyuncu hakkında bilinmeyen en ufak bir detay bile kalmıyor okuyucu için. Kitaplara konu olacak çocukluğundan tutun, lise yıllarında yaşadıkları, geçmişte kalan NBA kariyeri ve hatta vücüdundaki dövmelerin anlamlarına kadar herşeyi kaleme almış NBA Türkiye ekibi.

Iverson dışında Beşiktaş'ın ilk ABD'li oyuncusu Tom Davis'in yazdığı ve Türkiye'de geçirdiği yılları anlatan bir yazı var. Ligde aktif olan isimlerden ise Deron Williams ve Jason Kidd hakkında birer yazı kaleme alınmış. Bunların dışında bir NBA Türkiye klasiği olan NBA'de Geçtiğimiz Ay ne olup bittiğini anlatan yazı da belki de derginin en eğlenceli yazarı olan Sedat Koç tarafından yazıya dökülmüş.

NBA dışı yazılardansa ilk olarak Avrupa'da oynayan kardeşleri ele alan öne çıkıyor, ayrıca bunun dışında geniş bir Euroleague değerlendirmesi ve Fenerbahçe Ülker'in başarısının sırrını anlatan birer yazı da bulunuyor. Her zaman olduğu gibi İsmet Badem, Doğan Hakyemez gibi kaliteli basketbol adamlarının da kendilerine ayrılmış birer sayfası bulunuyor dergide. Yine çok dolu bir içerik, yine tek solukta okunan bir dergi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder