28 Aralık 2010 Salı

Lejyonerlerimiz NBA


Lejyonerlerimiz NBA'de bu hafta haberler sevindirici. Çünkü blogda da yazdığımız gibi Hidayet kariyerinin bu günlere gelmesini sağlayan Orlando'ya geri döndü ve bıraktığı yerden teslim aldı takımı. Ayrıca Mehmet Okur'un da sakatlığının tamamen olmasa da geçtiğini ve milli oyuncumuzun sezonun ilk maçlarına çıktığını da belirtmek lazım. Onun da parkelere dönmesiyle beraber ülkemiz ligde 5 oyuncu ile temsil edilmeye başladı.

Hidayet Türkoğlu

Sene başından beri onun adına olumlu tek bir cümle kuramamıştık ta ki eski takımı Orlando'ya dönene kadar. Milli oyuncumuz eski takımına döndüğü ilk maç tıpkı 2 yıl önce olduğu gibi oyun kurucu görevini üstlendi, kritik anlarda top hep ona verildi. İlk maçlarda kötü bir şut performansı sergileyen Hido, son 1-2 karşılaşmada bunu da toparlayınca o özlediğimiz görüntüye kavuştu diyebiliriz. Suns forması altında 2-3 sayılık maçlar çıkaran Hido, Orlando'da önce 11 sayı 6 assist ardından 16 sayı 4 ribaund 4 assistlik 2 maç çıkardı. Dün gece oynanan maçta ise 20 sayı 7 ribaund 5 assist yaparak tüm dünyaya kim olduğunu hatırlattı desek yeridir. Oyuncumuzun da ne kadar mutlu olduğu fotoğraflardan görünüyor, böyle devam Hidayet !

Suns'daki Ortalamaları :
9.5 sayı 4.0 ribaund 2.3 assist
Magic'deki Ortalamaları : 12.8 sayı 3.8 ribaund 5.2 assist

Mehmet Okur


Aşil tendonundaki sakatlık sebebiyle yaklaşık 8 ay parkelerden uzak kalan milli oyuncumuz Mehmet Okur da bu hafta takımı Utah Jazz'le beraber sahadaydı. Daha hazır olmadığı göze çarpan Memo koç Jerry Sloan tarafından fazla riske edilmeyerek yedek başlatılıyor ve ortalama 13-14 dakika süre alıyor. Onun eski günlerinden kareler görmemiz için tamamen iyileşmesini beklememiz gerekecek. Kolay değil 8 ay basketbol oynamayıp tekrar NBA temposuna alışmak. Form tutması en az 1 ayını alacaktır diye düşünüyorum.

Sezon Ortalamaları : 3.7 sayı 2.0 ribaund 0.7 assist

Ersan İlyasova

Ersan bu hafta çok büyük bir işe imza attı. Daha doğrusu Milwaukee Bucks takım halinde bir mucizeyi gerçekleştirdi ve Los Angeles Lakers'a Staples Center'da 19 sayı fark attı. Baştan sona ezici bir üstünlükle maçı domine eden Bucks'ın işleyen parçalarının başında da milli oyuncumuz geliyordu. O maçta sezonun en iyi performanslarından birini ortaya koyan Ersan 17 sayı 11 ribaund'la double double yaparak Lakers'ı yıkan isim oldu. Sonrasındaki 2 maçta fazla süre bulamayan milli oyuncumuz bu karşılaşmalarda 10 sayı barajını dahi geçemedi. Buradaki dengesizlik artık korkutucu boyutlara ulaşmaya başladı zira Lakers'ı yenmeyi sağlayan bir adamı ertesi maç sadece 20 dakika oynatan zihniyette sıkıntı olduğu bir gerçek.

Sezon Ortalamaları : 8.2 sayı 5.3 ribaund 1.0 assist

Semih Erden

Shaquille O'neal'ın sakatlıktan dönmesiyle beraber sürelerinde gözle görülür bir azalma yaşanan Semih buna rağmen 16 Aralık'ta oynanan maçta 10 sayı bularak kariyer rekorunu egale etti. Ayrıca yine bu maçta 5 saha içi isabet kaydederek bu alanda da kariyer rekorunu kırdı. Rotasyonda daha çok süre alması için sakatlıkların yaşanması şart gibi görünüyor. Neyse ki O'neal'ler bu konuda bizi yanıltmayan oyuncular. JO'nun dönüş tarihi ertelenmiş. Shaq da tahminim allstar arasında kadar bir kere daha sakatlanır.

Sezon Ortalamarı : 4.0 sayı 2.5 ribaund 0.5 assist

Ömer Aşık

Boozer'ın takıma dönüşüyle süreleri iyiden iyiye azalan milli oyuncumuz artık maç başına 6-7 dakika süre alıyor. Bu süre içinde gayretli olduğu ve birşeyler ortaya koymak için çabaladığı gözlemlense de bu ne yazık ki pek rakamlarına yansımıyor keza çoğu maç şut bile atmadığını görüyoruz Ömer'in. Noah'ın yokluğunda ona daha önemli bir rol verileceğini bekliyordum ama koç inanılmaz bir kararla 38 yaşındaki Kurt Thomas'ı ilk 5'e yerleştirdi. Evet yanlış duymadınız 38! İşin kötüsü 2-3 gün önce yaptığı bir açıklamada Kurt'ten oldukça memnunum artık o ilk 5 başlayacak gibi cümleler kuruyordu. Ömer için gerçekten büyük şanssızlık. En azından 38'lik delikanlıdan birşeyler öğrenmesi onun için yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Şu durumda daha fazlasını yapmaya şartlar el vermiyor ne yazık ki.

Sezon Ortalamaları : 2.7 sayı 3.1 ribaund 0.5 assist

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder