5 Aralık 2010 Pazar

Dev Transfer Söylentileri


Avrupa Lig'lerinde ilk yarının bitimine birkaç hafta kala birçok transfer söylentisi aldı başını gitti. Bu isimler arasında Dünya Futbolu'nun önemli isimleri, Yılın Futbolcusu ödülüne sahip oyuncular bile yer alıyor. Ne kadarı gerçek olur elbette ki bilinmez ama Ocak ayı oldukça hareketli geçeceğe benziyor. İşte transfer piyasasının en gözde 10 ismi :


1 - Adrian Mutu

Dünyanın en sorunsuz oyuncusu olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama sıkıntılı bir adam olmanın yanında ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu da biliyoruz. Rumen futbolunun belki de Hagi'den sonra yetiştiriği en önemli gol silahı olan Adrian Mutu'nun Fiorentina'dan ayrılma ihtimali üzerine şu sıralar çok konuşulmaya başlandı. Özellikle gol sıkıntısı çeken Galatasaray'daki Hagi faktörü onu ülkemize getirmek için geçerli bir sebep gibi görünüyor. Olası bir Baros-Mutu forvet hattı ligimiz için fazlasıyla iyi olacaktır.

2 - Mahamadou Diarra

Jose Mourinho'nun kesin olarak takımda istemediği bir oyuncu Diarra. Orta sahanın ortasında görev alabilen Mali'li oyuncunun yerine takımda birçok alternatif bulunuyor ve devre arasında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yine oyuncunun muhtemel duraklarından biri ülkemizin takımlarından Galatasaray. Ancak Diarra transferini yıllardır Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a gerçekleştiren Fotomaç vb. gazetelerin haberleri gibi gerçekleşmesi ihtimali ne olur tahmin etmek zor.

3 - Hugo Almeida

Geçtiğimiz günlerde blogda yer verdiğimiz bir yazıya konu olan Portekizli forvet oyuncusu takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. Onun muhtemel duraklarından biri Valencia olarak görünüyor zira tam onların istediği tipte bir oyuncu ve Soldado'yla inanılmaz bir ikili oluşturacağı aşikar. Ayrıca bir diğer muhtemel durak da Beşiktaş olarak görünüyor Almeida için. Bobo'nun sakatlığı, Nobre'nin ve Holosko'nun formsuzluğu derken geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine gol sıkıntısı yaşayan takıma ilaç gibi gelecek bir hamle olur Almeida. Tabi sonu gelmeyen sponsor anlaşmalarından sağlanan para bu oyuncuyu ülkeye getirmeye yeterse.

4 - Sulley Muntari

Mourinho'nun gidişinin ardından Inter'de işlerin çok değiştiğini hepimiz biliyoruz. Bu değişimlerden biri de takıma bağlı bir oyuncu olarak bilinen Muntari'nin, Benitez yüzünden İtalyan ekipten kopma noktasına gelmesi. Bu muhtemel ayrılık da Seria A'nın diğer 2 devinin iştahını çoktan kabartmış zaten. Olası bir transfer durumunda Muntari için iki aday hazır : Milan ve Juventus.

5 - Ronaldinho

Belki de listedeki en baba oyuncu. Messi-Ronaldo'dan önce Dünya'nın tartışmasız en iyisi olan Brezilya'lı bu sefer çok uzaklara yolculuk edecek gibi görünüyor. Daha önce Beckham'ı alarak büyük sükse yapan LA Galaxy takımının Ronaldinho'yu da bünyesine katmak üzere olduğu kulislerde yankılanmaya başladı. Onu bir süre daha Avrupa'da izlemek isterdim açıkçası. Bana kalırsa Premier Lig dahil tüm liglerde hala takım liderliği yapacak kapasitesi var.

6 - Hulk

Avrupa'nın en iyi birkaç forvetinden biri olduğunu düşündüğüm, hatta fizik anlamında belki de en iyisi olan Hulk da Portekiz topraklarından ayrılacak gibi görünüyor. Bu tip yükselen grafik gösteren oyuncuların Porto'da kariyerine devam ettiği daha önce hiç görülmedi. Porto'nun da takım felsefesinin adam yetiştirip satmak olduğunu düşünürsek olası bir City teklifine hayır demeyeceklerdir. Santa Cruz, Jo gibi isimlerin de yollanmak üzere olduğu takımda Hulk banko ilk 11 oyuncusu olmasa da Ada sayesinde Dünya basınında daha ön planda olacaktır.

7 - Kaka

Onu izlemeyeli çok uzun zaman oldu. Belki değişen sistem, belki de inanılmaz oynayan Mesut bunun sebebi. Bunların yanında kesin olan tek bir şey var ki Kaka'nın artık bu takımda yeri yok. Brezilyalı oyuncunun geçmişte yaptıkları sayesinde yeniden 1 numara olacağı bir ekibe gitmesi muhtemel görünüyor. Onunla en yakından ilgilenen takımlar ise AC Milan ve Chelsea. ( Hatta belki baş döndürücü bir rakam ona City forması giydirebilir. )

8 - Gareth Bale

Bale gözden düşen bir oyuncu değil elbette ki. Aksine şu sıralar sezonun en büyük bombası olma ünvanının tadını çıkarıyor. Bu tip büyük bombaların gelecekteki adresleri de büyük takımlar oluyor genellikle. Onun için doğrudan bir adres söylemek zor ama kesinlikle bir Dünya devine transfer olacaktır. Devre arasında olmasa bile sezon sonu Tottenham'da kalma ihtimali çok zor diyorum.

9 - Diego Forlan & Luis Suarez

Bu ikisini aynı başlık altında topladım çünkü bu Uruguaylılar yıllardır herşeye rağmen takımlarında kalmakta ısrar eden 2 santrafor oyuncusu olma özelliği taşıyor. Özellikle Suarez'in yıllar önce Real ya da Barça forması giymesi gerekirdi ama o Ajax'ı bırakmadı. Artık ulaşabileceği en yüksek noktadayken Ajax'ın maksimum karla onu elden çıkaracağı görüşündeyim. Forlan ise bana kalırsa geçtiğimiz yılın en iyi forvetiydi. Transferi geçen yıl gerçekleşmediyse bu yıl hiç gerçekleşmez diyorum.

10 - Shaun Wright-Phillips
Transferin inanılmaz yoğun yaşandığı bir takımda istenen bir oyuncu olmak buraya onu koymamızı kaçınılmaz hale getiriyor. Günümüz futbolunun en hızlı oyuncularında Wright-Philips'e talip olan takımlar ise yine Ada'dan. Mancini'nin gönlü razı olur mu bilemiyoruz ama Arsenal ve Liverpool onun için yarışmaya çoktan başladı.


Not : Liste sıralı değildir. Dedikoduların kaynağı olan sporx sitesine teşekkür ederiz.

2 yorum :

  1. Mesut'un formu mu? Şaka olsa gerek Kaka'nın sakatlığı yüzünden oynamadığını bilmeden haber yapmak... Burada Kaka'dan bahsediyoruz. Mesut'un sağlıklı bir Kaka'yı kesebilmesi imkansız. tamam mesut iyi güzel oyuncu da kaka ile kıyaslamak için mesut'un daha 40 fırın ekmek yemesi lazım.

    YanıtlaSil
  2. Sakatlıkların onu bu hale getirdiğine şüphe yok. Ancak onun yokluğundan yerini tamamlaması için alınan Mesut, geçici bir çözümden öte artık banko oynayan bir adam olmaya başladı. O sebeple Kaka'nın iyileşip form tutmasını beklemeyeceklerdir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil