27 Aralık 2010 Pazartesi

Anıl Dilaver-Ali Kuçik-Gökay İravul


Ligimizin 3 büyüğünde ilk yarıda 3 tane gencimiz parladı. Aslında yıllardır dediğimiz , altyapıdan çıkan oyuncuları A takıma monte etmekte diğer Avrupa ülkelerinden geri oluşumuz için küçük nitelikte bir cevap oldu. Ancak önemli olan bundan sonrası bence. Devre arasında yapılan ve yapılacak transferlerle bu oyuncuların durumu ne olacak , ona bakmak lazım.


Eğer yeni gelen yabancıları bu gençlerimizin yerine monte edip onları yeniden A2 ligine yollarsak çabuk gelişimlerini engelleyeceğimiz gibi başka sorunlara da sebep olabiliriz. (A2 ligine dönünce isteksizlik , maçlara-antrenmanlara konstere olamama vb..) Hali hazırda Beşiktaş'ın yaptığı Almeida transferi ve Bobo'nun da 2.yarıya yetişmesiyle Ali Kuçik'in forma şansı yok denecek kadar azaldı. Burda da iş biraz teknik direktörlere düşüyor .Schuster , eğer ona güvenmeye devam edip en azından 18'e alırsa ve ilk yarıda onu zorunluluktan kullanmadığını belli ederse hem oyuncunun özgüveni tavan yapar hem de o kendisini gösterme ve birçok forvet opsiyonun olduğu kadroda kalabilme düşüncesi onu çok daha iyi oynatır diye düşünüyorum.


Keza, Galatasaray'a yapılması gündemde olan bir forvet transferi ve Baros'un 2.yarıya yetişecek olması devrenin sonlarında parlayan Anıl Dilaver için bu senelik forma şansının sonu olabilir. Ancak Hagi'nin bu konuda daha iyimser ve şans veren hoca olduğunu önceki döneminden Arda Turan örneğinden biliyoruz. İlk maçlardaki o heyacınını gol atarak iyice atlatan Anıl , eğer oynatılırsa çok daha iyi oyunlara imza atacağını düşünüyorum. 20 yaşına geldiğini düşündüğümüzde Anıl'ın artık yavaş yavaş piyasaya çıkması gerektiğini düşünüyorum.


Gökay'ın ise diğer 2 oyuncuya göre Türk antrenör ve daha da önemlisi gençlere önem veren bir Türk antrenörün öğrencisi olması büyük bir avantaj diye düşünüyorum. 3 oyuncudan en genci olan Gökay 18 yaşında ve orta sahanın ortası asıl mevkisi . Burda da bi şansı Selçuk'un uzun süren sakatlığı ve Christian'ın formsuzluğu oldu. Bu sayede Aykut Kocaman onu Emre'nin yanına monte etmeye çalıştı ve Gökay'ın bu şansı iyi kullandığını düşünüyorum. Şu anda basında çıkan haberlere göre Fenerbahçe'nin orta sahanın ortasına oyuncu aramadığını görüyoruz . Eğer transfer yapmazlarsa eminim ki Gökay şu an çıktığı maç sayısı 7'yi en az 15 yapacaktır ve 18 yaşında bir genç için A takımda çok iyi bir başlangıç maç sayısı diye düşünüyorum. Önünde çok şeyler öğrenebileceği tecrübeli bir Emre , tecrübeli bir Alex olması da bir başka avantajı. Umarım Türk futbolu yeni bir orta saha dinamosu kazanır.

1 yorum :