26 Kasım 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi Değerlendirmesi (2)


E,F,G ve H grupalarında 5.maçlar sonunda nasıl bir tablo var bir göz atalım.

E Grubu

Bayern Münih , Roma , Basel ve Cluj'un bulunduğu bu grupta kuralar çekildiğindeki 2 favori Bayern Münih ve Roma büyük bir süpriz olmazsa gruptan beraber çıkacaklar.Bayern Münih 5 maçta topladığı 12 puanla zirvedeki yerini garantilerken , Roma 9 puanla 2.sırada. 3.sıradaki Basel'in puanı ise 6. İkili averajda Basel , Roma'ya üstün ama son maçlarda Basel'in Münih deplasmanına gitmesi ve Roma'nın zayıf Cluj deplasmanına gitmesi süpriz olasılığını azaltıyor.Cluj 3 puanla son sırada yer alırken yense ve Basel yenilse bile (6-6 oluyor puanlar) ikili averajda Basel önde olduğu için 3.olma şansı kalmadı.



Grupta Münihli Mario Gomez attığı 6 golle dikkat çekerken grupta şu ana kadar oynanan 10 maçın hiç birinin berabere bitmememesi ve 10 maçın 8 inde 3 gol ve üzeri olması grubun ilginç özelliklerinden bazıları.

F Grubu

Geldik şu ana kadar full çeken tek takımın olduğu gruba. Chelsea , bir diğer İngiliz ekibi Manchester Utd. gibi elini kolunu sallaya sallaya bu gruptan çıktı. Maviler , grupta 5'de 5 yaparak grubu sürklase etti.Bu grupta da tüm işler son maçlar öncesi bitti. Marsilya son aldığı 3-0 'lık S.Moskova galibiyeti sonrası ikili averajda da rakibine üstünlük sağladı ve 9 puanla 2.liğe çıkarak turu kaptı.6 puanlı Spartak Moskova Avrupa Ligi''ne gidecekken bütün gruplarda 0 puanı olan 3 takımdan biri olsan Slovokya şampiyonu Zilina son sırada kaldı.

Nicolas Anelka grupta şu ana kadar 5 gol atarken bu grupta da 10 maçın hiç biri berabere sonuçlanmadı. Zilina , 5 maçta yediği 17 golle 8 grup içinde en çok gol yiyen takım durumunda.

G Grubu

R.Madrid ve Milan gibi 2 devi buluşturmasıyla bir de yanlarına Ajax gibi bir takımın gelmesiyle en zor grup olarak lanse edilen bu grupta 2 dev beklenildiği gibi gruptan çıktı. Ajax ise Auxerre ile son maçlar öncesi Avrupa Ligi yarışında. Madrid 5 maçta 13 puan toplarken Milan 8 , Ajax 4 ve Auxerre 3 puanda. Auxerre'in 3.olabilmesi için son maçı olan Madrid deplasmanından en az 1 puanla dönmesi gerekiyor.Ajax ise son maçta Milan'nın konuğu olacak. Hedefsiz bir R.Madrid ve Milan süprize izin verip vermemeleriyle 3.olan takımın kaderini çizecek diyebiliriz.
Grupta Ibrahimovic'in 4 , Ronaldo'nun 3 golü bulunurken R.Madrid'in son 10 dakikada attığı gollerle çok puan koparması dikkat çekti. Madrid , Auxerre deplasmanında 81.dk da attığı golle 1-0 galip gelirken Milan deplasmanında attığı son dk golü ile 1 puanı kurtardı.Böylece 2 maçtan 1 puan alcakken 4 puan almaları liderliği getirdi diyebiliriz.

H Grubu

Son maçların belki de en heyecanlı geçeceği ve denk güçlerin buluştuğu bu grupta Arsenal , Shaktar ve Braga zorlu bir yarışa girerken Partizan 0 çekerek hayalkırıklığı yarattı. En azından o ateşli seyircisi önünde 3 de 0 yapması onlar için kötü olsa gerek. Bu grupta son maçlarda her şey değişebilir. Shaktar 12 puanla 3. de bitirebilir, 3 takım 12 puanda bitirirse 3 lü averaja bakılır. 9 puanlı Arsenal ve Braga şu an 2. ve 3.sıradalar.Son maçlarda Arsenal evinde Partizan'ı konuk edecek.Bu maçtan galip ayrılacağı düşünülürse Arsenal çıkacak 1.takım gibi gözüküyor.Kilit maç ise Shaktar-Braga maçı olcak.Shaktar'ın evinde alacağı 1 puan yeterli olacakken Braga gruptan çıkmak için evinde 3 yediği Shaktar'ı deplasmanda 4 farklı yenmesi ve Arsenal'in süpriz bir puan kaybını bekleyecek.

Grupta 3 gol atan 4 futbolcu bulunurken , 10 maçın hiçbiri berabere bitmedi.Grubun bir diğer ilginç yanı ise Shaktar'ın şu ana kadar evinde 2 de 2 yapmasına rağmen bu 2 maçta sadece 3 gol atmasıyken evinde 2 de 2 yapan bir başka takım Arsenal 2 maçta fileleri tam 11 kez havalandırdı.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder