27 Kasım 2010 Cumartesi

İlginç Bir Cumartesi


Bugün gerçekten 3 ilginç maç oynandı.Özellikle İngiltere ve Almanya liglerinde ilginç ve akıllardan çıkmayacak olaylar vardı.

Manchester Utd. 7- 1 Blackburn

Everton 1- 4 West Bromwich

Kaiserslautern 5- 0 Schalke

Önce ligde W.Bremen'e 4 atan sonra Şampiyonlar Ligi'nde Lyon'a 3 atan Schalke Kaiserslautern deplasmanında tam 5 gol yemesiyle beni şaşırttı.Raul , Huntelaar ve Farfan gibi 3 önemli silahının da 90 dk oynadığını göz önüne alırsak bu ağır mağlubiyeti rehavete veya yorgunluğa bağlayabiliriz ancak. Ama yine de dikkat etmeleri gerekn bir nokta var ki Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamakla her şey bitmiyor.Zira Schalke şu an ligde küme düşme hattının sadece 2 puan üzerinde , 15.sırada yer alıyor.Ve sıradaki iki maçı evinde Bayern Münih ve deplasmanda ligin en formda takımlarından lig 2.cisi Mainz.Dolayısıyla kendilerini 2 hafta içinde küme düşme potasında bulabilirler.Dikkat...

United'ın yükselen formu bu hafta tavan yaptı.Önce Şampiyonlar liginde Bursaspor'u deplasmanda 3-0'la geçen Kırmızılar , daha sonra ligde zorlu M.City ve A.Villa deplasmanlarından kaybetmeden dönmüştü.Ardından ligde Wigan'ı ,Şampiyonlar Ligi'nde Rangers'ı gol yemeden deviren United ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde zirveye oturdu. Manchester'ın son kurbanı bugn Blacburn oldu.Hem de feci bir şekilde.United ilk 30 dk da bulduğu 3 golle maçı kopardı ve çok rahat şekilde götürerek 7-1 kazanmayı başardı.Bu maçta akıllardan çıkmayacak performansa ise Dimitar Berbatov imza attı ve tam 5 kez ağları havalandırdı.Doğal olarak bu 5 gol onu ligde gol krallığında toplamda 11 golle açık ara zirveye taşıdı :) Manchester haftaya Blackpool deplasmanına çıkacak ve üstün formunu bu maçta devam ettirebilecek mi göreceğiz.

Günün bir diğer ilginç sonucu ise yine İngiltere'den , Goodison Park'dan. 5 haftadır galibiyete hasret olan ve ligde 7 deplasman maçında sadece 1 galibiyeti olan West Bromwich deplasmanda Everton'a tam 4 gol atarak galip geldi.İlk 25 dkda 2-0 öne geçen Bromwich,Everton'un Tim Cahill'le 42.dkda farkı 1 e indirmesine rağmen , 58.dkda Arteta'nın kırmızı kart görmesiyle rahatladı ve 2 gol daha atarak sahadan 4-1 galip ayrıldı.Bu 15 Ağustos 2009 dan beri Everton'un sahasında aldğı en ağır yenilgi oldu.Everton geçen yıl Ağustos ayında Arsenal'e evinde 6-1 yenilmişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder