20 Temmuz 2016 Çarşamba

Teşekkürler Boban

Spurs organizasyonu kemik kadro yapısını korumasıyla bilinse de en arka plandaki oyuncu sirkülasyonu doğası gereği hiç durmaz. Boban Marjanovic de geçtiğimiz yıl Temmuz ayında deneysel  arka plan takviyelerinden biri olarak takıma katılmıştı. Uluslararası turnuvalarda birkaç kez denk geldiğim Boban'ı imza attığında neredeyse hiç tanımıyordum, içinde birçok hikaye barındıracak olan 2015-2016 sezonunda kalbimde ayrı bir yeri olacağının farkında bile değildim. Bir anda kendimi farklı giden bir maçın son çeyreğinde "UNLEASH THE BOBAN!" derken buldum.

Ekstra uzun diyebileceğimiz 2.20+ adamların NBA'de farklı bir aurası oluyor. Bizler Spurs taraftarı olarak bu boyda oyunculara sahip olmaya alışık bir taraftar grubu değiliz. 1993-1994 sezonunda Spurs formasıyla 1 maçta toplam 1 dakika oynayan 2.26'lık Chuck Nevitt'i saymazsak, 2.22'lik Boban takım tarihinin en uzun oyuncusu. En kısa sürede taraftarın sevgilisi olmayı başaran oyuncumuz olduğunu da söylemek lazım. Normal sezonda 20-25 sayı farklarla önde girilen maçlarda son çeyrekte taraftarın trafiğe aldırmadan AT&T Center'da kalmasının neredeyse tek sebebi Boban'dı. Bizler ekran başında dev auralı dev adamdan bir blok ya da bir smaç daha izleyebilmek için ekstra uykusuz kaldık. 

Değdi mi? Sonuna kadar değdi.

Sahada Güliver gibi takılan ve oyunda kaldığı süre boyunca önemli katkılar veren müthiş bir karakter tanıdık. Spurs taraftarı olarak onunla kurulan gönül bağı yalnızca eğlence temelli değildi, biz onunla üstünlüğü hissettik. Boban'ın rakamlarını 36 dakikaya vurduğumuzda 21.0 sayı 13.7 ribaund gibi müthiş istatistikler çıkıyor karşımıza. Hem neşemizdi, hem son çeyrek sigortamızdı. Gidişi beni derinden üzdü. Pistons'ın ona verdiği kontratı Spurs'ün karşılama şansı bulunmuyordu; yani son kaçınılmazdı. Ne adamlar ne paralar alıyor dediğimiz ortamda Boban'ı birinin kapacağı çok belliydi. Umarım yeni takımında daha iyi bir rolü olur ve Tim Duncan'la yaptığı çalışmaların meyvesini alır. Onun için her zaman en iyisini isteyeceğim. Ayrılık da sevdaya dahil diyelim. Teşekkürler Boban.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder