26 Ocak 2016 Salı

Kemba Yine Kıl Payı Dışarıda Kalacak

Kemba Walker'ın geçtiğimiz yıl All-Star Doğu Karması'nda olması gerektiğini düşünüyordum. Geçerli sebeplerden dolayı olamadı. Bu yıl da performansını All-Star'lık buluyorum ama yine seçilmeyecek.

Bu sezon itibariyle sahada oyununu bir tık daha ileri götüren bir Kemba Walker var. Charlotte Hornets; Al Jefferson ve Nicolas Batum'un sakatlıklarına rağmen, Kemba'nın müthiş gayretiyle Doğu'da 9. sırada yer alıyor (Doğu'da playoff hattının altında inanılmaz bir yarış olduğunu da hatırlatalım). Takımın 22-23'lük bir derecesi var. Bu noktaya kadar bunu iyi bir durum gibi gösterdim ama All-Star perspektifinden bakınca kesinlikle değil. 50%'nin altında olan bu derece, Walker'a All-Star seçiminde handikap olacak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi. O olmasa takım daha aşağılarda olacaktı belki ama seçimler sonuç odaklı bakılıyor. "Hornets Doğu'nun 9.su mu? Evet. Konu kapanmıştır." şeklinde.

Takım derecesini bir kenara koysak bu seneki performansı göz ardı edilemez. Geçen hafta 4 gün arayla bir 52, bir de 40 attı. 52'nin Hornets kulüp rekoru olduğunu da söyleyelim. Sezon ortalamaları ise şu şekilde;

20.6 sayı 4.2 ribaund 5.1 asist 1.8 top çalma

All-Star karması yedekleri toplamda 7 kişi oluyor. Bunların 4'ünün kısalar arasından seçileceğini kabul edersek, Kemba'nın önüne kimler geçebilir diye düşündüğümüzde karşımıza şu isimler çıkıyor:

- Jimmy Butler
- DeMar Derozan

- John Wall
- Kyrie Irving
- Isaiah Thomas

Üstteki ikiliyi ayrı yazdım çünkü onların yeri garanti. Bu sezon All-Star için Kemba'yla kıyasta bulunmak her iki oyuncuya da saygısızlık olur. Geri kalan üçlüden ilk ikiye girmesi lazım Kemba'nın. Takımı Hornets'ten daha aşağıda da olsa John Wall'ı dışarıda bırakamazsın. Kyrie az maç oynadı ama inanılmaz bir popülaritesi var. Geriye bir tek Thomas kalıyor. O da Doğu 5.si olan takımda maç başına 21.7 atıyor. Özetle Kemba'nın iş bu yıl da olmaz gibi görünüyor. Önümüzdeki sezon All-Star olabilmesi için sınırlarını iyice zorlaması ve takım olarak daha iyisini ortaya koymaları gerekecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder