30 Ocak 2016 Cumartesi

All-Star Batı Yedekleri Üzerine

NBA rekoruna göz diken Warriors'tan 3 oyuncu olması beklenen bir durumdu. Geçtiğimiz sezon Doğu'yu domine eden Atlanta'da başı çeken 4 isim seçilmişti. Warriors'ta bu sayı 3 olduğu için takımda All-Star kalibresinde olan herkes maçta yerini alacak diyebiliriz. Sayı krallığında 3., ribaund krallığında 4. olan DeMarcus Cousins'ın olmaması düşünülemezdi. Aynı şekilde sayı krallığında 2. olan Harden'ın seçilmesi de sürpriz olmadı.

Tıpkı Warriors gibi lig tarihine geçecek bir performans gösteren Spurs'ten ikinci bir ismin alınmasını bekliyorduk. Portland sezonlarına göre istatistiksel olarak düşüş yaşayan LaMarcus Aldridge ne olursa olsun bu takımın ikinci yıldızı konumundaydı, tercih ondan yana kullanılmış. Az bir ihtimal de olsa onun yerine Tony Parker düşünülebilirdi veya tıpkı Kobe gibi onore etmek adına Tim Duncan seçimi de beni şaşırtmazdı.

Konferansta 4. sırada bulunan Clippers'tan birinin de takımda olması gerekiyordu ve Chris Paul da kadroda kendine yer buldu. Paul yıllardır olduğu gibi stabil, kendi çizgisinde katkı vermeye, liderlik yapmaya devam ediyor. Bu Paul'un 9. All-Star'ı olacakmış. Ne ara o kadar seçildi diye şaşırmadım değil, zaman çabuk geçiyor. 

Rakamsal olarak Paul'dan çok daha iyi olan Damian Lillard takım başarısı engeline takılmış. Sezon başından beri konferansın diplerinde gezen Pelicans'tan Anthony Davis'in seçilmesi bence Lillard'a yapılan bir haksızlık oldu. Takım başarısı haricinde Lillard'ın seçilmemesine bir sebep bulmak mümkün değil. Hal böyleyken Davis'in seçilmesi tutarlı olmamış. Kadroya giremeyen Lillard'ın bu sezon 24.3 sayı 7.1 asist'le oynadığını hatırlatayım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder