26 Haziran 2015 Cuma

2015 Draft Notları

Drafta giren oyuncuların hepsini lige girmeden önce tanıma ve izleme gibi bir huyum yok. O yüzden sınırlı bilgimle şekillenmiş bir yazı olacak.

Karl-Anthony Towns'un 1. sıradan seçilmesini zaten bekliyorduk, burada bir sürpriz olmadı. Kevin Garnett ona iyi bir mentor olacaktır. İkinci sırada ise Lakers'ın Okafor'u seçeceğini düşünüyordu herkes. Onlar tercihlerini D'Angelo Russell'dan yana kullandılar. Kobe Bryant sonrası yapılacak olan re-building'in temel taşlarını oluşturmak istiyorlar. Önümüzdeki sezon oynayacak mevcut kadroyu düşünmek yerine geleceği düşündüler. Geçtiğimiz sezon parlayan Jordan Clarkson'a yazık olmaz umarım. Zira Russell da tıpkı onun gibi bir oyun kurucu.

Philadelphia'nın üçüncü sıra tercihini anlamak zor. Takımda o kadar eksik varken yine pivot seçmeyi tercih ettiler. Son 3 yıldır draftta mükemmel yerlerden pivot seçiyorlar. Noel-Embiid tamam demiştik fakat Okafor biraz fazla kalabalık anlamına geliyor. Kesinlikle Okafor kötü olduğu için değil, üçü de aynı pozisyonun adamı olduğu için. Okafor da 76ers'a katılmasıyla beraber beklediğinden fazla bir forma rekabetine girecek. Bu oyunculardan birine yol verilebilir.

Daha yukarıdan seçilmesini beklediğim Emmanuel Mudiay 7. sıradan Denver'a gitti. Lawson'ın da yollanacağı söyleniyor, Mudiay onu seçmeyenleri pişman edebilir. 10. sıradan Justise Winslow'u kapan Heat de draftın kazananları arasında. 9'dan onu seçmeyen Michael Jordan umarım yöneticilik felaketlerine bir yenisini eklememiştir.

Cedi Osman da 2. tur 1. sıradan seçildi ve sonrasında takas olarak Cleveland'a gitti. Önümüzdeki yıl Efes'te oynar diye düşünüyorum. Sonraki yıl NBA'de tutunması için çalışıp biraz hacim kazanması şart.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder