25 Mart 2015 Çarşamba

Olası Cavs Senaryosu

Kevin Love MVP Westbrook olmalı diye bir açıklama yapmış. Yukarıdan da görülebileceği üzere Westbrook ve Love'ın arkadaşlıkları üniversite yıllarına dayanıyor. Bu sebeple açıklamanın bu açıdan çok abes bir tarafı yok ama yine de her ne olursa olsun LeBron James'in takım arkadaşı iken böyle bir tahminde bulunmak ne kadar doğru?

Bunu düşününce ister istemez LeBron-Wade-Bosh üçlüsü ile LeBron-Irving-Love üçlüsünü kıyaslamak istedim. Yetenek açısından değil, mental açıdan ve birliktelik açısından. Heat'in üçlüsü daha birbirine yakındı. Daha iyi anlaşıyorlardı. Üçüncü adam olan Bosh düşüşe geçen rakamlarına rağmen her sezon All-Star olmayı başarıyordu. Daha iyi bir ekip profili çiziyorlardı.

Şu an Cavaliers'da ise aynı şeyi hissedemiyorum. LeBron'un kısa vadeli bir kontrat yapması, Love'ın rakamlarının tepetaklak olması ve bu tip açıklamalar Cavs üçlüsünün Heat'ten daha kısa soluklu olacağına işaret ediyor. Bence ayrılık bu sezonun sonunda dahi yaşanabilir. Kevin Love'ın kontratında 2015-2016 sezonunda oyuncu opsiyonu bulunuyor. Kobe kesin geri döneceğim derse Love'ın bir Los Angeles macerasına atılmasına hiç şaşırmam.

LeBron mu? Onun kalacağını düşünüyorum. Aklı başında (!) J.R. Smith, Mozgov falan derken iyi bir ekip kurdular. Doğu şampiyonu olma ihtimalleri ciddi anlamda var. Aksi durumda huzursuzluk (yukarıda da belirttiğim gibi) Love'dan çıkacaktır. Irving'in ayrılma ihtimalini bir saniye bile aklımdan geçirmiyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder