11 Ocak 2015 Pazar

PAU !

Kariyerinin sonuna doğru bir şampiyonluk daha kazanmak adına hazır Bulls'a katıldı diyorduk. Onu şöyle düzeltelim; gittiği takımı çok ciddi bir şampiyonluk adayı yapma potansiyelini bizlere bir kez daha göstermek için Bulls'a katıldı. 

Birkaç gün önce Pau Gasol hakkında sanki 20'li yaşlarında gibi oynuyor demiştim. Bu gece 46 atarak bu hipotezi artık tescillenmiş bir şekilde 'fail to reject' yaptı. Bu yıl oynadığı basketbolla herkesin saygısını bir kez daha kazandığı kesin. All-Star olmaması dünyanın en büyük ayıbı olur hatta MVP muhabbetlerinde de adının geçmesi lazım. 

2 hafta önce 9 blokla kariyer rekorunu kırmıştı, bugün de 46 sayıyla 34 yaşında sayı rekorunu geliştirdi. Galibiyete etkisini belirtmek adına takımın toplam 95 sayı attığını da söyleyelim. Gasol'ün 46 sayı yanında 18 ribaundu da var. Bulls tarihinde 40+ sayı 15+ ribaund yapan 2. oyuncu olmuş (1. Michael Jordan). 

Lakers'da Kobe'nin yanında oynarken oyunu bu derece domine etmesine uygun bir yapı yoktu elbet. Neyse ki orada 2 yüzük kazandı da bu 46-18'lik potansiyelin unutulmaya yüz tuttuğu yıllar bir şeye değdi. Şu anki Bulls takımı da çok değerli oyunculara sahip ama ben 1'e Gasol'ü yazarım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder