30 Ekim 2014 Perşembe

NBA'de Gecenin Notları / 29 Ekim

- Lakers'ın Suns'a kaybettiği maçta Kobe, tıpkı ilk maç olduğu gibi bu gece de teknik faul aldı. Hırs ve agresiflik arasındaki ince çizgide ilerlediğini söyleyebiliriz. Kariyerinde ilk defa böyle bir sakatlıktan dönüş yapıyor, hakkında çok fazla konuşuldu. ESPN onu NBA'deki en iyi 40. oyuncu ilan etti. Bu gelişmeler ona hırs olarak yansıyor. Performans anlamında iyi göründüğünü söyleyelim, 31 sayısı var ama ilk 2 maç itibariyle görüntüsü agresif.

- Off-season'da bir kaç kez dikkat çektiğim Thomas-Dragic-Bledsoe üçlüsü Lakers karşısında toplamda 57 sayı buldu. Tahmin ettiğim gibi Thomas yedek başlıyor. 20 dakika sahada kalıp 23 sayı kaydetmiş. Gözünüzü bu 1.75'lik adamdan ayırmayın derim.

- Yine üzerine yazıp çizdiğim adamlardan Chris Bosh da Miami'nin Washington'ı yendiği maçta 26 sayı 15 ribaund yapmış. Nihayet beklediğim 1. adam görevine soyunmaya başladı. Bu görevin altından kalkabilecek yeteneği fazlasıyla var. Bu sezon onu çok farklı seyredeceğiz.

- Thunder'ın Durant'siz çıktığı maçta ipleri eline almasını beklediğimiz Westbrook 38 sayı atmasına rağmen takımının 17 sayıyla kaybetmesini engelleyememiş. Rakip Portland, Portland'ın sahası kazanması oldukça zor bir yer ama yine de birinin Westbrook'a yardımcı olması lazım o kesin. O gerekirse her maç çıkıp 40 atar ama kazanmak için fazlası gerekecek.

- Pau Gasol yeni takımıyla ilk maçında 21-11 yapmış. Amar'e yeniden ilk 5'e yerleşmiş. Carmelo'nun yalnızca 13 şut denemesi var, bir rahatsızlığı mı var acaba bakmak lazım.

- Faried sezonun ilk maçında 22-17-4 yaparak şampiyonada kaldığı yerden devam edeceğini bizlere gösterdi. Aslında o kontratı (4 yıl-50M$) kaptıktan sonra hafiften bir yatışa geçmesi de şaşırtmazdı. Büyük oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

- Draft 1 numarası Andrew Wiggins de NBA'deki ilk maçında 6 sayı kaydetmiş, Memphis'e kaybetmişler. Marc Gasol'ün 32 sayısı var, daha önce onun bu kadar sayı attığını hatırlamıyorum. Z-Bo'nun da 25-13'ü var. Suns'ın üçlüsünü övdük ama bu ikisi de 57 sayı bırakmış karşı potaya.

- Nerlens Noel de NBA kariyerine 6 sayı 10 ribaundluk bir başlangıç yapmış. 76ers inanılmaz boş beleş bir takım görünümünde, Noel'in rakamlarının ilerleyen maçlarda uçmasını bekliyorum.

- Paul George'un sakatlığında Pacers'ta sayıyı kim atacak diyorduk. Roy Hibbert bir adım öne çıkıp takımını maçı kazandırmış. 22 sayı 7 bloğu var. 8 de ribaund. Hibbert'ın ribaundlarda aşırı etkin olamamasına alıştık ama o alışmasa iyi olur, maç başına en az 30 dakika sahada kalan 2.18'lik her adamın kaçırdığı her double double göze batar.

- Rondo da basketbola geri dönüş yaptı. 13-7-12'yle alıştığımız rakamlar koymuş ortaya. Nets'in de Bogdanovic'i ilk 5 çıkararak bir sürpriz yaptığının altını çizelim. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder