26 Eylül 2014 Cuma

En İyi 6. Adam Ödülü Tahminim

2014-2015 sezonunda NBA'de En İyi 6. Adam ödülünü Isaiah Thomas'ın kazanacağını düşünüyorum. Thomas Suns'la anlaşalı neredeyse 2 ay oldu. Bunu bugün yazmamın sebebi ise Suns'ın Eric Bledsoe ile kontrat yenilemesinden başka bir şey değil. Takımın lideri konumundaki Goran Dragic + 5 yıl için 70 milyona imza atan Bledsoe'nun ilk 5 başlayacağını düşünüyorum. Sakatlıktan dönecek olmasına rağmen, geçen yıl yaptığı atılımdan sonra Bledsoe'nun rüzgarını kesmemek lazım. Dragic'in ise bu sezon All-Star olması kimseyi şaşırtmamalı.

Bu isimler ilk 5 başlayınca Isaiah Thomas guard rotasyonunda yedek olmak durumunda kalıyor. Geçtiğimiz yıl 20.3 sayı 6.3 asist ortalamalarıyla oynayan Thomas için yedekten gelmek de ekstra bir durum değil çünkü Kings formasıyla da kenarda başladığı bir çok maç olmuştu. 1.75 boyundaki oyuncunun oldukça başarılı olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl playofflarında dışında kalan Suns beklentilerin çok üzerine çıkan bir takımdı hatta En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü'nde onların bir çok oyuncusunun adı geçiyordu. Yılın Koçu oylamasında da koç Jeff Hornacek, kazanan Gregg Poppovich'in hemen arkasında yer almıştı. Bu anlamda gelecek vaat eden bu takımda Thomas'ın başarılı olmaması için herhangi bir sebep yok.

Ödül konusunda onu en çok zorlayacak isim ise kuşkusuz bu anlamda marka olmuş Jamal Crawford. Crawford da çok sevdiğim bir oyuncudur ondan dolayı bu ödülden bahsederken onu da es geçmek istemedim. Bu ödülde ona her daim bir %30-%40 şans bırakmak lazım.

Ekstra bir detay daha verecek olursam Crawford ve Thomas oldukça yakın arkadaşlar. Crawford'ın ondan 9 yaş daha büyük olduğunu ve ikisinin de skorer guard kimliğinde oyuncular olduklarını düşünürsek Thomas'ı onu örnek alıyor olma ihtimali çok yüksek. Bu iki yakın arkadaş için de güzel bir çekişme olacağını düşünüyorum.

Bir de fotoğraf ekleyeyim. 23 Ağustos 2014 tarihinde Jamal Crawford'ın düğününden, Thomas da orada:


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder