9 Ağustos 2014 Cumartesi

Soma Organizasyonunun Ardından


Cumhuriyet tarihinde yaşanan en büyük acı olan Soma faciasından sonra düzenlenmesine karar verilen üçlü maç organizasyonu bugün gerçekleşti. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, gerçekten çok düşünceli bir hareket oldu. Kimin kazandığının hiç bir önemi yok. Tribünler pek dolu görünmüyordu ne yazık ki ama yine de ne kadar fayda sağlandıysa kardır. 

Böylesine hassas bir mevzu uğruna yapılmış turnuvada bile hala insanlık dışı faullerine devam eden Bruno Alves'den bir kez daha nefret ettim. O pozisyonda Diego Costa sakatlanabilirdi, yardım maçında böyle faul olmaz. Neyse ki büyük resme gölge düşürecek bir durum yaşanmadı. Ayrıca taraftarın Drogba'yı ıslıklaması da hoş değildi. Türkiye'de oynadığı süre boyunca atmosferin büyüsüne kapılıp Fenerbahçe'yi hedef alan birkaç açıklamada bulunmuştu fakat yine de ligimize adam gibi gelip adam gibi giden bir efsane ıslıklanmamalıydı. 

Ülkemizde acılar çabuk unutuluyor, taraftarıyla oyuncusuyla herkes en azından bu akşam için acının ağırlığına yakışacak şekilde davranmalıydı. Bunlar haricinde genel olarak organizasyonun amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Allah ailelere sabır versin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder