15 Ağustos 2014 Cuma

Beşiktaş ve Soru İşaretleri


Beşiktaş'ın oldukça uzun süredir gündemde olan 10 numara ısrarının arkasında ne yatıyor çok merak ediyorum. O kadar çok isim tartışıldı ki, bu transfer artık takım için olmazsa olmaz görülüyor diye anladım ben.

Fakat olası bir 10 numara transferi ne kadar mantıklı olur emin değilim çünkü takımın bünyesinde Oğuzhan Özyakup gibi çok değerli bir oyuncu bulunuyor. Zaman zaman kilitlendiği anlar olsa da yaratıcı bir oyuncu olmasının yanı sıra oldukça yetenekli de bir isim. Manuel Fernandes'in gözden düşmesinin bir numaralı sebebi olan Oğuzhan, olası bir 10 numara transferinde kadroda nasıl yer bulacak acaba?

Oğuzhan'ı bu kadar değerli kılan unsurlardan biri de yerli olması elbette. Motta,Atiba,Pedro,Ba önümüzdeki sezon banko oynayacak yabancılar olarak göze çarpıyor. Sağ beke bir yabancı alınması gündemde ki, ben de alınması gerektiği taraftarıyım. Bu oyuncunun alınmasıyla beraber ilk 11'deki 5 yabancı hakkımızı doldurmuş olacağız. Yabancı 10 numara alıp da kimi kadrodan kesmeyi düşünüyorlar ki?

Beşiktaş'ın ileride Olcay Şahan, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Demba Ba dörtlüsüyle çıkması şu an için en mantıklı senaryo olarak görünüyor. Arkalarında Atiba ve Veli olacaktır. Bu oyuncuların hiçbirini kesemezsiniz. 10 numarayı da buraya monte edemezsiniz. İlla bir yabancı alınacaksa bu transfer kesinlikle defans hattına yapılmalıdır. 10 numarada neden bu kadar ısrar ediliyor anlamış değilim.

Yine de olası sebepler üzerine kafa yorduğumuzda, Beşiktaş hücumunun tıkandığı anlarda bu kilidi açacak oyuncu ihtiyacı, takımı böyle bir transfere yöneltmiş olabilir. 

Yabancı 10 numara alınması halinde ileri 4'lüden Oğuzhan'ın yedeğe yollandığı senaryoyu düşünelim. Bu noktada hücumda oldukça yetersiz kalan Serdar Kurtuluş ilk 11 oynayacaktır. Bu bölgeye de bir yabancı transfer yapıldı diyelim. Bu durumda Ramon Motta takımdan kesilecek ve sakatlıklardan artık nasıl oynadığını bile unuttuğumuz İsmail Köybaşı oynayacaktır. Kadroda bir de Tomas Sivok bulunuyor tabi ki de. Bana kalırsa Sivok-Franco ikilisi Beşiktaş'ın defans sorununu kökten çözecek bir ikili. Özellikle geçtiğimiz sezon çok izleyemediğimiz Sivok'a hasret kaldık diyebilirim. Yabancı kontejanı onun da önünü kesmiş durumda.

Beklenen transferler gerçekleştiğinde bir analiz daha gerçekleştiririz. Tahminimce 'haftaya netleşecektir'.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder