23 Temmuz 2014 Çarşamba

Veteran İmzaları: Carter, Lewis, Jefferson


Geçtiğimiz sezon Mavericks forması altında bench rolünü mükemmel benimseyen Vince Carter, Memphis Grizzlies'le anlaştı. 37 yaşındaki oyuncu, oyuna hala katabileceği şeyler olduğunu 13-14 sezonunda herkese kanıtlamıştı. Playoff'ta Spurs'e attığı son saniye basketini asla unutmayacağım. Carter'ın yeni takımında ilk 5 başlamak gibi bir talebi olduğunu zannetmiyorum. Mike Conley ve Tony Allen'ın arkasından benchten gelecektir diye düşünüyorum. Biraz iddialı yorum olabilir ama sağlıklı bir Carter, kimi maçlarda her iki oyuncudan da daha büyük bir skor tehdidi oluşturabilir.

2 sezonluk Miami Heat macerası ve kazandığı 1 şampiyonluğun ardından sözleşmesi yenilenmeyen Rashard Lewis de Mavericks'e imza attı. Lewis'in yanı sıra zamanın iyi skorerlerinden Richard Jefferson da Dallas'la imzaladı. Aynı tipte ve yaşı ilerlemiş bu iki oyuncunun aynı takıma imza atması dışarıdan biraz garip görünüyor. Fakat Dallas'ın yıllardır takımda olan veteran forvet Shawn Marion'la sözleşme yenileyememesini düşündüğümüzde çok da mantıksız değil. Marion'ın yanı sıra Carter'ı da kaybettiler. Bir nevi oluşacak tecrübe eksikliğini bu iki oyuncuyla kapatmış oldular. Şunu da söylemek lazım ki Lewis ve Jefferson, Marion ve Carter'dan daha kötü durumdalar. Ama ne olursa olsun mentalite takımda tecrübeyi her daim sürdürmekse, bu iki oyuncu yerinde kararlar olmuş diyebiliriz.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığım Dallas Mavericks analizinde takımın Carmelo Anthony ve Isaiah Thomas'la imzalama ihtimallerinden bahsetmiştim. Bu oyuncularla imzalamayıp bir de üzerine Marion ve Carter'ı ellerinden kaçırdılar. 

Analiz için;
http://faulolmasilazim.blogspot.com.tr/2014/07/dallas-mavericks-analizi.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder