25 Temmuz 2014 Cuma

LeBron Ekibi Topluyor: Sırada Ray Allen Var


LeBron James'in Cleveland'a geri dönmesinin ardından Heat'teki takım arkadaşlarından James Jones ve Mike Miller'ın da Cavs'a katılmasına şahit olmuştuk. Gelen dedikodular Ray Allen'ın da bu ikiliye katılacağı yönünde. LeBron'un takım ve oyuncular karşısındaki etkisi saygı duyulması gereken bir boyuta ulaştı artık. Hatırlarsak LeBron'un Heat'e geçişinin ardından Ilgauskas kariyerinin başından beri forma giydiği Cavs'i bırakıp LeBron'la beraber Heat'e geçmişti. (Ilgauskas'ın 1996-2010 yılları arasında Cavs'de oynadığını hatırlatalım.)

Ray Allen'a yoğunlaşacak olursak, dün yazdığım yazıda Vince Carter için söylediğim şey aynen onun için de geçerli. Bench rolünü en ufak bir ego gösterisi sergilemeden kabul ediyor ve yaşı ne olursa olsun bir efsanevi figür olarak işin hakkını fazlasıyla veriyor Ray Allen. Soğukkanlılığıyla Heat'e çok maç kazandırdığına şahit olduk hatta 2 sezon önce Spurs'e karşı kazanılan şampiyonlukta 6. maçın uzatmaya gitmesini sağlayan üçlüğü atan Allen, bu şutuyla adeta şampiyonluğu Spurs'den çalmıştı. Cavs'e katıldığı takdirde yine kusursuz uygulayacaktır görevini. NBA tarihinin en çok üç sayılık isabet bulan oyuncusunu yaşlandı diye asla hiçe sayamazsınız. 

Ilgauskas sonrasında onla beraber takım değiştirmesini dileyebileceği bir uzunla beraber oynamayan LeBron'un keskin şutör ve kilit rol oyuncularını peşinden sürüklediğini görmekteyiz. Uzun problemi için de Wolves'la Love için sürekli olarak bir pazarlık halindeler, son günlerde Bulls'un da hesabı karıştırdığı söyleniyor. Bu noktada LeBron etkisinin ağır basmasını bekliyorum. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder