24 Temmuz 2014 Perşembe

James'i Real Kaptı


Dünya Kupası'nın gol kralı James Rodriguez'in beklenen transferi nihayet gerçekleşti ve oyuncu Real Madrid'e transfer oldu. Kroos transferi ve James hamlesinden sonra Madrid'in hücum hattı gerçekten de efsane Los Galacticos'a yaklaştı diyebiliriz. 

İlerde Benzema, arkasında sağlı sollu Ronaldo ve Bale, ortalarında James, bu üçlünün arkasında Kroos ve Modric. Sakatlık falan yaşamadıkları takdirde La Liga'da çok farklı skorlar elde ederler, birçok zayıf rakiplerini dümdüz ederler gibi görünüyor. Tarihin baştan yazılmasına şahit olabiliriz. 

Bunu tamamen kişisel sempatimden dolayı söylüyorum: ah bir de Casillas'ı kendine getirseler keşke. Bu kadronun kalesine ondan başkasını yakıştıramıyorum bir türlü. Şu sıralar Madrid'in Dünya Kupası'nın bir başka yıldızı Kosta Rika kaleci Keylor Navas'la ilgilendiği söyleniyor. Acaba Casillas gemileri yaktı da bizim haberimiz mi yok?

Real Madrid ve Barcelona'nın bu doyumsuz transferleri de onları artık futbolun mafyası konumuna getirmiş durumda. Korkunç paralar dönüyor, bir taraf Suarez'i bağlarken öteki Rodriguez'i alıyor. Finansal konumları bu takımların sürekli bir yıldızlar topluluğu şeklinde oynamalarını sağlıyor. Durum ne olursa olsun FIFA'nın kuralları ve yaptırımları yetersiz kalıyor. Korkutucu olan şu ki bu durum bir kültür olarak yerleşmiş durumda ve Şampiyonlar Ligi arenasında istenilen rekabet ortamı artık sayılı takım arasında yaşanabiliyor.

Bir dip not:
Bonservis bedeli olarak ise 75-80 M € arası bir rakam telaffuz ediliyor. Blogda yaptığım ankette 65 M €'dan fazla olur seçeneği en çok oyu almıştı:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder