2 Temmuz 2014 Çarşamba

Biri Bu Trendi Yok Etmeli


Miami Heat'in süperyıldızları LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh sözleşmelerindeki opsiyonu kullanarak serbest kaldılar. Geçtiğimiz hafta da Carmelo Anthony oyuncu opsiyonunu kullanarak New York Knicks'teki sözleşmesinin son sezonunda alacağı paradan vazgeçmişti. Bu durum ister istemez akıllara bir soru işareti getiriyor. Acaba bu dörtlü geçmiş kontratlarından daha düşük ücretli kontratlara imza atıp Heat'de birleşirler mi?

Pat Riley gibi bir yöneticinin 3 süperyıldızının oyuncu opsiyonlarını kullanıp serbest kalmasının altında yatan bir planı yüzde yüz vardır. NBA'de uygulanan Salary Cap uygulaması sebebiyle takımların ödediği oyuncu maaşları toplamı belirli bir sınırı geçerse, takımlar ceza ödemek durumunda kalıyor. Hatırlarsak Heat'in Big 3'si de birleşirken ücretlerinden fedakarlık yapmışlardı. Şimdi bu 3'lünün aynı anda serbest kalması acaba yeni bir fedakarlığa işaret olabilir mi? 

Melo'nun adı Bulls ve Rockets'la geçiyordu fakat anlaşılan o ki Heat işleri daha derinden yürütüyor. Melo'yu ikna etmek için 2003 Draft'ında NBA'e beraber adım attığı bu üç yıldızı kullandıklarına adım gibi eminim. Alternatif bir senaryo ise bu üç yıldızın birinden vazgeçip Melo'yu takıma dahil etmek olabilir ama bu hiç mantıklı değil. Takımdaki yegane uzun olan Bosh'tan vazgeçemezler. Takımın franchise oyuncusu Wade her ne kadar playofflarda takımı baltalasa da onu da bırakmaya hiç niyetleri olduğunu zannetmiyorum. LeBron James'i bırakmak mı..

Parçaları birleştirdiğimizde karşımıza bu manzara çıkıyor. Eğer Heat kadroda köklü bir değişiklik yapmak istemeseydi, bu oyuncuların serbest kalmasına izin vermezdi diye düşünüyorum. (Her ne kadar LeBron final serisi bittikten sonra huzursuzluğunu oldukça keskin bir şekilde dile getirse de). Neticede bu takım son 4 yıldır Doğu Finali oynuyor ve her yıl takımdaki yan parçaları değiştirerek bu istikrarı sağlayabiliyorlar. Bence gizliden yürütülen bir girişim söz konusu ve bunun Melo olma ihtimali oldukça yüksek.

Ben NBA'i 2000'li yılların başında takip etmeye başlamış biri olarak, her takımın kendi süperyıldızıyla bir yerlere geldiği günleri özledim. Özellikle geçtiğimiz sezon TBL takımı görünümünde olan Philadelphia 76ers'ı izledikten sonra artık ligde bazı şeylerin düzelmesi gerektiğini düşünüyorum. Son yılların trend'i olan Big 3 kurma işi Big 4'a varmamalı. Umarım Knicks cezbedici şeyler vaadeder de Melo'yu takıma tutar. Melo Heat'e katılırsa şampiyon olurlar dediğimden değil elbette ki, o hiç belli olmaz ama bu trend 4'lü seviyesine ulaşmamalı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder