5 Haziran 2011 Pazar

Klose Nereye ?


 Klose'nin Bayern Münih'ten ayrılacağını konuştuğumuz şu günlerde oyuncunun adının sıkça geçtiği takımların arasında 3 tane Türk ekibin olması da ister istemez heyecanlandırıyor insanı. Bu takımlar Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor. 3 takımı da ayrı ayrı incelemek lazım.

Olaya Beşiktaş açısından baktığımızda bir forvet bolluğu görmek mümkün. Birinci öncelik olan Hugo Almeida'nın kalıcağı konuşulurken 2 tane de yerli santrafor hamlesi yapıldı. Hani diyelim ki Klose geldi, genç oyuncular Mustafa Pektemek ve Mehmet Akyüz'ün doğrudan oynama şansları azalacak. Oldukça potansiyelli oyuncular olduklarını göz önünde bulundurursak Klose hamlesi biraz soru işaretleri uyandırıyor kafada. Burda karşılaştırıyormuşum gibi bir hava oluştu ama bunları söylememin asıl nedeni Klose'yle Mustafa'yı Mehmet'i karşılaştırdığımdan değil ; içten içe Klose'nin ilerlemiş yaşının takımı iyiden iyiye yavaşlatacağını ve bununla beraber Beşiktaş'taki bu durumun artık tecrübeli kadrodan çıkıp, yaşlı kadroya döneceğini düşünüyorum.

Galatasaray hakkında yorum yapmak da biraz sıkıntılı neticede daha netleşmemiş transfer hamleleri var. Son günlerde atılan twit'ler yapılan açıklamalara bağlı olarak gerçek olma olasılığı iyiden iyiye artan Drogba hamlesinin ne olacağı Klose transferini doğrudan etkiler bence. Çünkü cepte Elmander'in varlığını düşünürsek oluşacak olası Elmander-Klose-Drogba üçlüsünden 1 tanesi klübeye mahkum olacak ki Avrupa'dan yeni transfer edilen bir oyuncuyu bunu yapmaya zorlamak pek kolay olmayabilir. Hem kadronun geneline baktığımızda görülen eksiklikler ortada ki bunun sonucu olarak 3 yabancı hakkını forvetle doldurmak da istemeyecektir bence yönetim. Bir de benim aklımda hep şu soru işareti var : Önümüzdeki yıl Avrupa arenasında mücadele etmeyecek bir takıma Drogba-Klose ayarında oyuncular getirmek gerçekten mümkün mü? Aslında mantıklı düşününce bunun da bir çözümü var yapılan 1+1 anlaşmalarda konulacak bir 2. yılda Avrupa'ya gidilmezse serbest kalma opsiyonu sorunları çözebilir. Bekleyip göreceğiz.

3. durağımız Trabzon. Olası Klose hamlesini değerlendirmeden önce inanılmaz kan kaybettiklerini söylemek istiyorum. Temel taşlarından ödün vermek onlara pahalıya patlayacaktır. Yanlız her ne kadar önemli oyuncular kaybetseler de Trabzon'dan uzun süredir görmediğimiz bir hamleye şahit olduk ve kadrolarına Sevilla'dan Zokora'yı kattılar. Böylesine kaliteli bir oyuncunun takıma gelişi de Klose için neden olmasın dedirtiyor ister istemez. Ancak Klose gibi Avrupa yaşamına alışmış bir oyuncuyu Trabzon'a getirmek düşüncesi beni şüpheye düşürüyor açıkçası. Bunu aşmanın tek yolunun para olduğunu hepimiz biliyoruz. Basına sızan rakamlara göre yıllık 3 milyon euro gibi bir teklif söz konusuymuş Alman oyuncuya. Gerçekleştiği takdirde Umut Bulut'un ardından sınıf atlayacaktır Trabzonspor. Ama ne yalan söyleyim bence ihtimal çok ama çok düşük.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder