3 Ocak 2011 Pazartesi

Trabzonspor'un İkizleri



Trabzonspor Şota-Arçil Arveladze'den iyi bir verim aldıktan yıllar sonra bir kez daha aynı formülü uygulayarak Polonyalı 27 yaşındaki ikiz kardeşler Pawel ve Piotr Brozek kardeşleri renklerine kattı.

Zaten ilk devrede 42 puan gibi müthiş bir rakam yakalayan bu kadronun üstüne bu isimler kötü bile çıksa kadro derinliği getirme açısından yabancı hakkı da varken iyi düşünülmüş bir hamle. Üstelik milli takımdan arkadaşları olan Glowacki de onlarım uyum süresini azamiye indirecektir. Aynı zamanda liglerin başlamasına 15-20 gün olduğunu düşünürsek 2.yarının başına iki futbolcuda hem fiziksel hem mental açıdan çok hazır gireceklerdir diye düşünüyorum.


Kardeşlerden Pawel Brozek forvet mevkinde görev yapıyor ve her iki ayağını da iyi kullanabiliyor.2001'den beri 2 sene kiralık dışında Wisla Krokow oyuncusu olan Pawel Brozek , 178 maçta 81 gol attı. Bu seneki istatistikleri ise 18 maçta 10 gol-3 asist ve gayet formda . Bu sene takımıyla Avrupa Ligi elemelerinde 4 maçta 3 gol atsa da takımının Azeri rakibine elenmesine engel olamadı. Milli takımda da 23 kez forma giyen ve 5 gol atan Polonyalı oyuncu Trabzonspor forvetine dinamizm ve çeşitlilik kesinlikle getirecektir.


Diğer kardeş Piotr Brozek ise sol bekte görev yapıyor. Cale'den bu sene çok verim alamayan ve Ferhat'ı da o bölgede kullanmak için yetersiz gören Şenol Güneş için bu transfer rahatlatıcı oldu denebilir.O da kardeşi gibi 2001 yılından beri 2 yıl kiralık gittiği kulüp dışında Wisla Krakow'da forma giyiyor ve bu kulüpte 156 maça çıkarken 11 gol atı. Bu sene toplam 12 maça çıkan ve 2 de gol atan Polonyalı oyuncu 8 kez milli formayı giydi ve 3 gol attı. Forma rekabeti açısından da o bölgede büyük yarış olacak gibi gözüküyor.


Bundan sonra çok kaliteli ve üst düzey futbolcu olmadıkça Trabzonspor'un transfere ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Hem yapılacak çok transferin güzel giden takımın ahengini bozma ihtimali hem de ekonomik açıdan gereksiz olur. Defans ve orta sahada çok çeşitli kullanabileceği futbolcu var Şenol Hoca'nın elinde. Eğer Jaja da ülkesinden dönerse ofansta da bir sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten şampiyon olmaları içinde ilk yarıdaki 42 puana da ihtiyaçları olmayacak. 38 puan toplarlarsa 80 puanla ipi rahat göğüsliceklerdir , belki de daha azıyla. Onun için 42 puan toplayan kadronun üstüne 2 takviye hayli hayli yeterli diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder