14 Aralık 2010 Salı

Güle Güle Fink


Artık Türk futbolunda klasikleşen, takımda oynayan yabancı bir oyuncunun devleşmesinin ardından takıma yapılan takviyelerin o devleşen oyuncunun memleketinde olması anlayışının bir ürünüydü Fink. Ernst'in şampiyonlukta büyük pay sahibi olmasının ardından Alman ekolü ortaya çıkmış. Fink ardından da Hilbert kadroya katılmıştı. Hilbert biraz da yeni olduğu için grafiğini koruyor gibi bir görüntü içinde ama Fink'in Schuster tarafından düşünülmediği apaçık ortadaydı. Yolların ayrılacağı günü beklerken dün bomba patladı ve Fink'in çok büyük bir aksilik olmazsa Süper Lig'de Bucaspor'la devam edeceği duyuruldu.

Fink'in yeni adresi maaş konusunda anlaşma sağlanırsa Bucaspor olacak. Beklentilerin oldukça altına kalıp şu sıralar düşme potasında çırpınan Bucaspor'un takıma devre arasında katmak istediği isimlerin başında geliyormuş Fink. Akıllıca bir hamle aslında düşünüldüğünde Bucaspor'un kadro kalitesini bir nebze olsun yukarı çekilecek. Ancak Fink'ten önce acilen  kaliteli bir hücum oyuncusu almaları gerektiği ortadaydı. Neticede ligde 16 haftada yanlızca 9 gol bulabilmiş bir takımdan bahsediyoruz. Geçenlerde yine gencecik bir Ganalıyı memleketinden kaldırıp getirmişler İzmir'e imzayı attırmışlar. O da orta saha çıktı. Yani Bucaspor en kritik hamleyi henüz yapmış değil.

Bucaspor'un yapması gereken herhangi bir santrafor almaktan ziyade ligi tanıyan bir ismi kadroya katmaktır bence. Bu tarife de en uygun oyuncu şu sıralar Bank Asya'yı darmadağın eden Youla'dır bana kalırsa. Oyuncuyu Denizlispor'dan koparmak elbette ki zor ama Süper Lig'de oynayacak olma ve olası bir düşme hattından kurtulma şansında doğrudan kahraman ilan edilecek olma fikri Youla'nın aklını çelebilir. Finansal boyutunu da pek düşünmüyorum açıkçası çünkü Beşiktaş'tan Fink'i alan takımın, kadrosuna bir Youla, bir Balili katacak kadar da parası vardır.

Bucaspor analizinden çıkıp konuya dönecek olursak Fink ne olursa olsun Beşiktaş'a 1 yılı verimli olmak üzere 1.5 yıl hizmet etmiş bir oyuncudur. Ufak pürüzler de halledilirse yeniden bir Süper Lig takımına geçecek olması çok uzağa gitmediği anlamına geliyor. Kimbilir belki o inanılmaz golün aynısını bu forma altında da atar.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder