22 Aralık 2010 Çarşamba

Anket / Beşiktaş Kaptanı


Anket blogumuzun yeni uygulamarından biri. Geçtiğimiz hafta başlattığımız bu uygulamayı devam ettirmek istiyorum ve bundan böyle yeni açılan anketlerden de kısaca bahsedeceğim. Öncelikle geçen haftanın anketi için takip eden ve oy veren herkese teşekkür ederiz. Sitenin yeni görünümünün %80 gibi büyük bir oranla beğenildiğini gördük. Eskiye oranla ben de daha güzel olduğunu düşünüyorum. Zaten gelişmekte olan bu sitenin daha profesyonel bir tasarımı olması şarttı. Yeni anketimiz ise Beşiktaş'la ilgili olacak. Beşiktaş'taki kaptanlık problemine biraz değinmek istiyorum.

Yıldırım Demirören geçtiğimiz günlerde Guti'nin kaptan olacağını söyleyen bir açıklama yaptı. Bu açıklama adeta Beşiktaş cephesini ikiye böldü. Kimileri İbrahim'lerden kaptanlığı almanın çok yanlış olduğunu savunurken, kimileri de Guti gibi bir oyuncu takımdayken ondan en efektif şekilde faydalanmanın savunucusu oldular. Ben İbrahim'lerden yanayım açıkçası. Özellikle İbrahim Üzülmez gibi taraftarın sevgilisi haline gelmiş 37 yaşına rağmen her maç inanılmaz efor sarfeden bununla beraber takımın da ağabeyi olarak karşımıza çıkan bir isim o. Sahada olduğu zaman ondan başkasının kaptan olmaması lazım bana kalırsa. Ha biri olacak mı ?


O zaman da İbrahim Toraman olsun. 6 yıldır bu takımda ve görevini her daim yapıyor. Onun kaptanlık görevinden şikayetçi olan ne bir taraftar ne de bir oyuncu gördük şu ana kadar. Takımın sembol isimlerinden biri olarak kaptanlık pazubandı onun kolunda olmalı eğer Üzülmez'de olmayacaksa.

Guti'ye gelirsek kaptanlık yapabileceğini tartışmaya gerek yok heralde. Real Madrid'de bu işi layığıyla yerine getirmiş biri olarak Beşiktaş takımında da rahatlıkla üstlenebilir kaptanlığı. Ancak varolan düzeni yıkmak bence doğru bir hareket olmayacaktır. Hele ki iki İbrahim de sahadayken kaptanın Guti olması kısa sürede olmasa da uzun vadede takım içinde soğukluğa bile sebep olabilir. Çünkü İbrahim Üzülmez fedakar bir oyuncu olmasının yanı sıra haksızlığa da asla dayanamayan biri olarak tanınıyor bildiğiniz gibi. 10 yıldır emek verdiği klüpte son yıllarını geçirdiği şu sıralar kaptanlığı geri isterse kimse geçerli bir bahane bulamayacaktır onu kaptan yapmamak için. Bence Demirören'in açıklaması gerçekleştirilmese iyi olur. Bu takımın zaten 2 kaptanı var. Hiç yoktan ortaya 3. bir kaptan çıkarmaya gerek yok. Anketimiz hayırlı olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder