21 Kasım 2010 Pazar

2 Bombam Var


Bir basketbol bir de futbol bombası patladı bu hafta. Bir tarafta Memphis mucizesi öteki tarafta Barcelona tecavüzü. En uygun kelime bu sanırsam. Cidden inanılması güç işler başardılar.

Öncelikle Memphis'ten bahsedeceğim. Yukarıdaki fotorafta da görüldüğü gibi mucizenin yaratıcısı Rudy Gay. Takımının LeBron'lu ve Bosh'lu Miami'yi 2 sayıyla devirdiği maçta son saniye basketiyle takımına galibiyeti getirdi. Her sene beklenenin altında kalan takımda artık nasıl bir patlayıcı güç biriktiyse çıkıp bir anda Miami'yi yenebiliyorlar. Zaten galibiyetin ardından salon karnaval havasına bürünmüş. Randolph'un yüzündeki ifade de herşeyi anlatıyor sanırsam. Yılların asi Zach'i kameralara çocuklar gibi sevinirken yakalanmış. Bu arada 72 maç kazanıp kazanmamaları tartışılırken sezonun ilk 13 maçının 5'ini kaybeden Miami'ye ve başlarındaki Eric Spoealstra'ya diyecek söz kalmadı sanırsam. Çok büyük bir hayalkırıklığı olmaya devam ediyorlar.

İkinci bombamız ise kuşkusuz Almeria'ya 8 tane gol atan Barça. Özellikle bu sene geçtiğimiz yıllara oranla daha zayıf görünen sistemleriyle soru işaretleri oluşturmaya başlamışlardı ki güçlerinden hiç bir şey kaybetmediklerini bir kere daha gösterdiler. Hatta öyle bir zamanda 8 attılar ki haftaya oynayacakları Real Madrid'e de mesaj vermiş oldular. Gerçi Madrid ekibinin yıldız oyuncusu Ronaldo çıkıp 8 golün hiç bir şey ifade etmediğini, her türlü kazanacakları yönünde bir açıklama yapmış ama ne olursa olsun böyle es geçilebilecek bir skor değil. Olan Almeria'ya oldu. Hatırlarsanız Hakan Arıkan 8 tane yedikten sonra futbolu bırakmanın eşiğine gelmiş, psikolojik tedavi görmek zorunda kalmıştı. Onlarda da böyle bir travma yaşanabilir. Zaten teknik direktörleri ile anında yolları ayırmışlar. E yani kolay değil 8 gol..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder